Bundesliga

Andrej Kramarić ponovno strijelac, Bayern tijesno svladao Berlinčane

Marko Cvijanović

imago images/Jan Huebner

imago images/Jan Huebner

Nakon što je prije tjedan dana zabio Schalkeu, hrvatski napadač ovaj je put postigao drugi pogodak za Hoffenheim u gostujućoj pobjedi nad Herthom (3:2)



RIJEKA Andrej Kramarić nastavio je tamo gdje je stao u prošlome kolu. Hrvatski reprezentativac u redovima bundesligaša Hoffenheima bio je strijelac drugu utakmicu za redom po povratku na teren poslije artroskopije koljena. Nakon što je prije tjedan dana zabio Schalkeu, ovaj je put postigao drugi pogodak za Hoffenheim u gostujućoj pobjedi nad Herthom (3:2). 


Hoffenheim je na poluvremenu vodio 2:0 zahvaljujući pogocima Locadije (33′) i Kramarića (38′), koji je mrežu domaćega vratara zatresao glavom poslije ubačaja iz kuta. Hertha hrvatskog trenera Ante Čovića uspjela je poravnati preko Dodija Lukebakija (55′) i Salomona Kaloua (69′), ali Hoffenheim je ipak došao do treće uzastopne pobjede zahvaljujući pogotku Benjamina Hübnera u 79. minuti. Mogao je Kramarić još dvaput zatresti mrežu Herthe, ali u prvom navratu (19′) je njegov pokušaj glavom bio zamalo neprecizan, a u drugom (79′) je domaći vratar uspio obraniti.


Bayern bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača nije dopustio treći uzastopni kiks poslije poraza od Heoffenheima i remija s Augsburgom, Bavarci su na Allianz Areni tijesno svladali Union Berlin (2:1). Bayern su do pobjede vodili strijelci Pavard (13′) i Lewandowski (53′), strijelac za goste bio je Polter u 86. minuti iz jedanaesterca. Uzgred, Lewandowski je ove sezone u domaćem prvenstvu, kupu i Ligi prvaka zabio u svakoj utakmici u kojoj je igrao, u 14 susreta postigao je 19 golova.




Zanimljivo, Berlinčani su imali priliku puno ranije smanjiti rezultat, ali vratar bavarske momčadi Manuel Neuer je u 58. minuti obranio jedanaestarac Sebastianu Anderssonu. Ivan Perišić bio je u početnoj postavi Bayerna i igrao je do 76. minute.