Ri mercato

Alex danas na treningu u Benahavisu?

Ivan Volarić

Foto I. Volarić

Foto I. Volarić



BENAHAVIS » Zamjenik sportskog direktora Ivan Mance i klupski liječnik Boban Dangubić trebali su u poslijepodnevnim satima nedjelje barem privremeno napustiti Benahavis i zrakoplovom krenuti prema Madridu.


   U španjolskoj metropoli danas je bio zakazan sastanak s kolumbijskim napadačem koji je trebao doletjeti u Europu iz Južne Amerike i odraditi liječnički pregled u nekoj od madridskih klinika prije potpisa ugovora s »Rijekom«. Cijela stvar je, međutim prolongirana za dan, dva. Razlog? Neimenovani kolumbijski napadač kasni u dolasku zbog problema s putovnicom pa je došlo do promjene plana.


   Osim na transferu Kolumbijca, jučer se u Benahavisu radilo na još dvjema osjetljivim operacijama, finiširanju angažmana dvojice španjolskih veznjaka, Pabla de Lucasa (Otelul Galati) i Alexa (Espanyol). S Lucasom se činilo da je sve gotovo još prošloga petka, no onda se sve zajedno malo zakompliciralo. Prema Juričićevu tumačenju, ne do te mjere da se taj posao neće (vjerovatno) realizirati idućih dana. Nisu navodno u pitanju pregovori oko igračevim primanja (Lucas je spreman preseliti u Rijeku), već je rumunjski prvoligaš povisio prvotno dogovoren iznost obeštećenja. S Alexom je po svemu sudeći puno jasnija situacija, jučer se uspješno odradila još jedna runda pregovora s čelništvom »Espanyola«, koje je svojevremeno uložilo pola milijuna eura u njegovo dovođenje iz »Real Madrida«. Alex je, inače bio na klupi u jučerašnjem prvenstvenom ogledu »Espanyola« i »Almerije« (2:0), a moguće je da već danas ili najkasnije sutra osvane u »Rijekinoj« opremi na treningu u Benahavisu.




   – Blizu smo realizacije transfera. Postoji mogućnost da se netko od pojačanja priključi danas treninzima – ustvrdio je Juričić ne želeći naravno baratati konkretnijim imenima.


   Sigurno je samo jedno, igrač(i) koji se pojavi na treningu govorit će španjolskim jezikom…