Treća HNL zapad

Alen Matovina promašio za bod neuvjerljivih Opatijaca u Zagrebu

Dameo Ramić – Kovačić

Baltazar Anton Bogolin (Opatija)/M. ANIČIĆ

Baltazar Anton Bogolin (Opatija)/M. ANIČIĆ

ZAGREB Utakmica 1.kola Treće HNL – zapad: Trnje – Opatija 2:1 (0:0). Igralište NK Trnje. Gledatelja: 200. Sudac: Martin Turčin (Tuhelj) 6,5. Strijelci: 1:0 Špišić (48’-11m), 2:0 Špišić (84’), 2:1 Ismaili (86’). Žuti kartoni: Vukadin, Radić (Trnje), Kurilić, Ismaili, P. Kovačević (Opatija).TRNJE: Gudelj 6, Vukadin 6,5, Radić 6, Mat. Bubnjić 6, Mislimi 6, Vikario 6, Matteoni 6,5, Kožić 6 (od 89. Stojkoski -), Špišić 6,5, Malekinušić 6 (od 71. Mar. Bubnjić-), Martinović 6 (od 84. Šlogar -).OPATIJA: Lovrić 6,5, Jukičić 6, Kurilić 6, Flego 5,5 (od 46. I.Kovačević 6), Matovina 6, Lucić 6, P. Kovačević 6, Furijan 6, Vlatković 5,5 (od 46.Šolić 6,5), Bogolin 5,5 (od 60. Ismaili 6,5)

Nedovoljno je Opatija pokazala na otvaranju nove sezone da bi se neporažena vratila s gostovanja u Trnju. Premda su gosti igrom slučaja uveli susret u neizvjesnu završnicu i zamalo ugrabili bod, kišna nedjeljna matineja ipak je zasluženo pripala domaćoj momčadi. Po teškom travnjaku Opatija se bolje snašla u uvodu susreta, no s vremenom su se Trnjani othrvali iznenadnoj hladnoći i vrlo brzo uhvatili radnu temperaturu. Iznjedrilo je to i tri odlične prigode u završnici prvog poluvremena, odreda s potpisom plave “sedmice” Paola Matteonija – prvo je iz prekida servirao na peterac odakle Vukadin gađa glavom, a spašava Lovrić uz pomoć vratnice, pa zatim izravno iz slobodnjaka protegnuo vratara Opatije, a onda u samoj završnici nabacio i na glavu Martinoviću. Tada je i Lovrić bio nemoćan, ali lopta je odsjela na vratnici!


Dvije je promjene u poluvremenu obavio gostujući trener, no nastavak je počeo u istom tonu – dvaput je Malekinušić zdesna utrčavao u šesnaesterac Opatije, u prvom navratu Lovrić je zatvorio bliži kut, a u drugom ga je srušio Lazić za kazneni udarac koji je Bruno Špišić staloženo pretočio u vodstvo Trnja. Osim pokušaja Šolića iz prilične udaljenosti, Opatija nije prijetila naizgled sigurnom vodstvu domaćina. Vodstvu koje je ipak trebalo “podebljati”, što nije dopuštao Igor Lovrić obranivši izgledne prilike za Kožića, pa Martinovića.  Tek je sretno odbijena lopta do Ivana Kovačevića (77′), koji iskosa s desne strane priliku nije iskoristio, bilo upozorenje da se i Opatiji može ”zalomiti”!


Ali onda opet Špišić, nogom iz blizine nakon kornera, pogađa za 2:0 u 84. minuti, što je trebalo značiti i kraj nadanja Opatije. A nije bilo tako, jer nedugo potom Ismaili se odvažio s 20-ak metara i iznenadio pogodivši donji desni kut vratara domaćih. Ostalo je nekoliko minuta za završni nalet na gol zatečenih Trnjana, koji su umalo ispustili vodstvo u posljednjim sekundama; panična gužva u kaznenom prostoru, odbijanac pred Matovinu i šansa za remi, ali ne trese se mreža, već ograda iza gola!