Interes Real Madrida

Alaba nakon 12 godina sve bliže odlasku iz Bayerna, želja mu je španjolska liga

Portal Novilist.hr

Foto Instagram

Foto Instagram

Njemački Kicker navodi kako je Alaba trenutno najbliži odlasku u Real Madrid, preferira španjolsku ligu, a u Madridu bi mogao igrati na svojoj prirodnoj poziciji lijevoga beka ili srednjeg veznog



MUENCHEN Nogometaš Bayerna David Alaba odbio je prvu ponudu novoga ugovora minhenskoga kluba te je sve izvjesnije kako će nakon dugih 12 godina napustiti Bavarce.


Trenutačni ugovor mu istječe na ljeto 2021. godine, a daljnja suradnja Alabe i Bayerna trebala bi uključivati i povećanje plaće o čemu u njemačkome prvaku ne žele ni razmišljati s obzirom na situaciju s pandemijom. Čelnici kluba zbog toga su svjesni da ne mogu puno učiniti u zadržavanju 27-godišnjeg braniča, iako ga trener Flick želi i dalje u svojim redovima. 


Njemački Kicker navodi kako je Alaba trenutno najbliži odlasku u Real Madrid, preferira španjolsku ligu, a u Madridu bi mogao igrati na svojoj prirodnoj poziciji lijevoga beka ili srednjeg veznog. Spominjala se i želja Austrijanca za odlaskom u Barcelonu, ali ondje im on nije jedna od opcija. 




Čak osam puta osvajao je Alaba njemačko prvenstvo s Bayernom, pet puta Kup i jednom Ligu prvaka. Kao jedan od glavnih razloga njegove želje za promjenom je navodno i nezadovoljstvo njegovom trenutačnom pozicijom na terenu. Hansi Flick prebacio je Alabu s pozicije lijevoga beka na stopera iako je navodno postojao dogovor da Austrijanac igra u veznome redu. Taj se dogovor nije ostvario što je dodatno ogorčilo Alabu…