Marko Pjaca

Ako budemo na optimalnoj razini, neće ni Interu biti lako

Marko Cvijanović

Marko Pjaca u središtu ljubičaste radosti/Foto REUTERS

Marko Pjaca u središtu ljubičaste radosti/Foto REUTERS

Nadam se da će u »Fiorentini« opet sve krenuti na bolje. Ovdje mi je stvarno jako dobro, došao sam u pravi klub, navijači su me sjajno prihvatili, imam dobru komunikaciju s trenerom... - kaže Pjaca



RIJEKA Marko Pjaca probio je led. Krilni napadač »Fiorentine« i hrvatske nogometne reprezentacije postigao je u uvjerljivoj pobjedi »violia« nad SPAL-om (3:0) prvi gol u Serie A. Više od pogotka raduje činjenica da je Marko već drugu utakmicu za redom osvanuo u prvoj momčadi. Trener »ljubičica« Stefano Pioli ukazao mu je povjerenje, a Marko uzvratio dvostruko: gol za 1:0 i asistencija za 3:0. Početak i kraj u Pjacinoj izvedbi.


– Zadovoljan sam, naravno, neka se i meni otvorilo – kaže Marko Pjaca, koji je u najtiražnijem talijanskom nogometnom dnevniku zaslužio visoku ocjenu. Nije lako u La Gazzetti dello Sport zaslužiti »sedmicu«.


Čvrsta sedmica


– Da, da, talijanski novinari su prilično zahtjevni kad je u pitanju ocjenjivanje igrača. Kada od njih dobiješ sedmicu znači da je to bilo sasvim dobro, ha, ha, ha…




Pobjeda nad SPAL-om lansirala je »Fiorentinu« u sam vrh prvenstvene ljestvice poslije pet odigranih kola. »Juventus«, »Napoli« pa »Fiorentina«…


– Dobro smo krenuli u sezonu, a što je još važnije, igramo stvarno jako dobro. Igrali smo dobro i u prošlom kolu protiv »Sampdorije«, poveli i imali priliku zatvoriti utakmicu, ali na kraju smo primili gol i morali se zadovoljiti bodom. Protiv SPAL-a smo opet igrali jako dobro i za to bili nagrađeni pobjedom. Nadam se da ćemo i u nastavku prvenstva biti na toj razini.


Pred Pjacom i društvom je zahtjevno gostovanje. »Fiorentina« već u utorak gostuje na San Siru protiv »Intera«. Bit će to svojevrstan hrvatski derbi. Marka će na čuvenoj »Meazzi« ugostiti reprezentativni suigrači Ivan Perišić i Marcelo Brozović.


– Jesmo li se čuli uoči utakmice? Ne još, ali stižemo dan ranije u Milano pa ćemo se možda vidjeti. Ako ne, onda na terenu, ali neće imati popusta, ha, ha, ha…


– Bit će teško, to sigurno, ali imamo i mi svojih kvaliteta. Ako budemo na optimalnoj razini, neće ni »Interu« biti lako. Moramo samo igrati našu igru i vjerujem da neće biti problema.


Grad po mjeri


Poslije svih nedaća s teškom ozljedom koljena što je u nastavku njegove karijere itekako utjecala na kontinuitet igara u klubovima za koje je nastupao, Marko je, čini se, u Firenci pronašao svoje mjesto sreće.


– Da, može se tako reći. Vjerujem da će ovaj gol utjecati da moja karijera opet krene uzlaznom putanjom. Dosta je bilo nedaća, najprije mi se dogodila ozljeda pa onda nikako nisam uspio uloviti kontinuitet. Nadam se da će u »Fiorentini« opet sve krenuti na bolje. Ovdje mi je stvarno jako dobro, došao sam u pravi klub, navijači su me sjajno prihvatili, imam dobru komunikaciju s trenerom… Grad je prekrasan, ni velik, ni malen, onako baš po mjeri, a ima se štošta za vidjeti. I još nešto, Firenca je baš nogometni grad, atmosfera na stadionu je uvijek fantastična. Lijepo je biti dio te lijepe priče.


Kada promišlja budućnost među »violama«, Marko se, poučen lošim iskustvima iz prošlosti, ne razmeće nadmenim izjavama.


– Naravno da želim igrati što je moguće više i truditi se biti što bolji, ali pritom se ne želim zamarati nekim statističkim okvirima. na prvom mjestu će mi, kao i uvijek, biti momčad. Maksimalno ću se truditi da »Fiorentina« uz moju pomoć postiže dobre rezultate – zaključio je Pjaca.