Napad na sam vrh

ANTONIO MIRKO ČOLAK: U Maksimiru smo već pokazali da imamo kvalitetu za zaustaviti pobjednički niz Dinama

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak/Foto Arhiva NL

Čekaju nas teške i bitne utakmice u kojima se moramo dokazati i nastaviti skupljati bodove. Moramo ići maksimalno na svakom treningu i na svakoj utakmici. Samo tako možemo napredovati i približiti se Dinamu na vrhu – kaže napadač Rijeke



RIJEKA Pod ravnanjem Igora Bišćana na neki je način počelo novo poglavlje u životu prvoligaša s Rujevice. Četiri prvenstvene utakmice, istina s momčadima iz donjeg doma, donijele su tri pobjede i remi. Ljestvica je, kažu, najbolje mjerilo. A na njoj je »Rijeka« od drugog mjesta udaljena samo četiri boda! No, zasad pobjeđuju i »Osijek«, i »Gorica«, i »Lokomotiva«… Jasno je da će ovih deset bodova za nešto više, proboj prema vrhu, morati biti oplemenjeni u predstojeća četiri susreta do kraja godine u kojima »bijeli« dočekuju »Dinamo« i »Lokomotivu«, a gostuju kod »Osijeka« i »Slaven Belupa«. A tu je i ništa manje važni četvrtfinalni sudar u Kupu s »Lokomotivom« u Kranjčevićevoj…


Svakako jedan od najzaslužnijih za posljednju bodovnu berbu je Antonio Mirko Čolak s ukupno pet golova drugi strijelac »Rijeke« ispred Hebera, koji je sedam puta tresao mreže. Čolak je u prvih deset kola postigao samo jedan gol u prvenstvu te njih pet od devet u Kupu kada su »bijeli« potopili »Radnik-Križevce« s devet »komada«. U zadnja četiri kola najistureniji napadač Riječana zabio je četiri gola i jedan u Kupu, posebno važan kada je kao »joker« s klupe zabio u nadoknadi za prolaz u četvrtfinale.


– U Puli smo jako dobro otvorili utakmicu, rano zabili gol. »Istra« je uglavnom bila opasna samo ako smo mi napravili neku pogrešku. A od obrane sve polazi, ako smo čvrsti odotraga, onda lakše dolazimo i do šansi. Mislim da možemo biti zadovoljni s onim što smo prikazali – kaže Čolak nakon troboda s poluotoka u utakmici u kojoj je njegova momčad djelovala većim dijelom autoritativno, a u završnici strepila za dva boda.


Sve još poboljšati




Čolak je manirom pravog strijelca reagirao na asistenciju Hebera, pulski vratar nije imao šansi.


– S Heberom dosta vježbam na treningu neke napadačke kombinacije. Sad mi je dao odličnu loptu. Dobro se slažemo. Još kad u tim kombinacijama budu Gorgon i Kvržić… Mislim da funkcioniramo sve bolje – smatra napadač »bijelih« koji stanku smatra dobrodošlom da se bitno poprave neki evidentni nedostaci u igri. Prije svega poprilične oscilacije, momčad igra dobro, no u nekoliko posljednjih utakmica u nekim dijelovima igre slijedi neobjašnjiv pad.


– Vidi se da smo sve opasniji prema naprijed, da stvaramo sve više i više šansi. Dižemo formu i samo treba tako nastaviti. Sad je stanka, bit će više vremena da popravimo i usavršimo neke stvari. Što treba popraviti? Sve pomalo, od obrane do napada. Poboljšati naš stil igre. Moramo se još više koncentrirati na prekide iz kojih smo dobili neke golove. U posljednih mjesec dana napravili smo dosta dobrih stvari. Čekaju nas teške i bitne utakmice u kojima se moramo dokazati i nastaviti skupljati bodove. Moramo ići maksimalno na svakom treningu i na svakoj utakmici. Samo tako možemo napredovati i približiti se »Dinamu« na vrhu – kaže Čolak.


Imamo kvalitetu


Naravno, sada je u fokusu »Dinamo« i pitanje može li ova momčad »zapapriti« sastavu Nenada Bjelice koji djeluje goropadno. I to više u Europi nego u domaćem prvenstvu u kojem, istina, uglavnom ne igra u najboljem sastavu.


– Dobro ćemo morati tempirati formu za predstojeće utakmice koje će biti puno jače. Evo sada nam dolazi »Dinamo« koji je još bez poraza, znamo kakva nas protivnik očekuje na Rujevici. Možemo iznenaditi »Dinamo«, ova momčad ima tu kvalitetu. To smo već pokazali i u Maksimiru. Zagrepčani su odigrali puno utakmica u posljednje vrijeme, stvarno zapaženo i kvalitetno. Sigurno u njihovim redovima i još dosta euforije zbog proljeća u Europi. Vjerujem da ćemo se jako dobro pripremiti. Znamo što nas čeka u tom derbiju – ističe Čolak. »Modre« je pratio u europskim utakmicama, pritom posebno ističe jednu karakteristiku koja nosi sadašnji »Dinamo«.


– Pratio sam »Dinamo« u Europi, ovo zadnju nisam baš mogao dobro pogledati kao i svi zbog magle. Ali vidi se da igrači Nenada Bjelice imaju puno samopouzdanja, dobivaju u posljednje vrijeme i kad lošije igraju. A to puno znači za momčad. Ipak mislim da naša momčad ima kvalitetu da zaustavi taj pobjednički niz »Dinama« – zaključuje Čolak.