Liga prvaka

AJAX VS. TOTTENHAM: Kopljanici neće braniti gol prednosti, Spursi žele engleski finale u Madridu

Ivana Vaupotić

Tottenham na posljednjem treningu na Johan Cruyff Areni/Foto REUTERS

Tottenham na posljednjem treningu na Johan Cruyff Areni/Foto REUTERS

Nitko nas nije vidio u polufinalu, a mi smo ovdje. Za nas je ovo veliki dan i moramo dati sve od sebe kako bismo bili na visini zadatka. Vjerujem da možemo nadoknaditi zaostatak iz Londona jer jedan gol nije tako puno - kaže Mauricio Pochettino, trener Tottenhama



ZAGREB Bez obzira na ishod večerašnjeg dvoboja na velebnom stadionu Johan Cruijff ArenA, više je nego jasno da će Liga prvaka dobiti neočekivanog finalista. Naime, na početku natjecanja Ajaxu i Tottenhamu nitko nije davao ikakve izglede za proboj do završne bitke za naslov najbolje momčadi Starog kontinenta, a sada i jedni, i drugi vjeruju da mogu napraviti taj korak.


Naravno, Kopljanici u ovom trenutku imaju prednost, u obliku minimalne pobjede na gostovanju u Londonu (1:0), no i njima je jasno da još ništa nije gotovo. Na kraju krajeva, samo jedna lopta u mreži smještenoj iza leđa Andrea Onane sve će vratiti na početak, a Tottenham je u dosadašnjim utakmicama Lige prvaka pokazao da je sposoban za visoke dosege.


– Stekli smo prednost, ali moramo ostati maksimalno fokusirani i ne smijemo odstupati od svoje uobičajene igre. U jednom dijelu prve utakmice previše smo forsirali duge lopte i preskakanje igre, a to nam se ne smije ponoviti – poručuje Donny van de Beek, strijelac jedinog gola na prvoj utakmici.




U Amsterdamu još uvijek sanjaju trostruku krunu, što znači da sada namjeravaju izvući posljednje atome snage u Ligi prvaka i prvenstvu.


– Sve je jako jednostavno. Moramo se okrenuti onome u čemu smo najjači i ne smijemo previše razmišljati o branjenju prednosti iz Londona. Ove sezone smo već pokazali da možemo pobijediti bilo kojeg suparnika, a uz nas će biti i cijeli stadion. Svjesni smo da je finale vrlo blizu i želimo biti u svom najboljem izdanju – dodaje Van de Beek.


Mauricio Pochettino uvjerujen je da njegova momčad može napraviti podvig u Amsterdamu i izboriti finale u Madridu. Štoviše, trener Tottenhama podsjeća da su na početku sezone rijetki vjerovali u ovakav rasplet.


– Nitko nas nije vidio u polufinalu, a mi smo ovdje. Za nas je ovo veliki dan i moramo dati sve od sebe kako bismo bili na visini zadatka. Vjerujem da možemo nadoknaditi zaostatak iz Londona jer jedan gol nije tako puno. Međutim, bez obzira na ishod uzvrata s Ajaxom, ja ću biti izuzetno ponosan na sve što smo ove sezone napravili u Ligi prvaka – zaključuje Pochettino.


AJAX – TOTTENHAM 21 SATI


AMSTERDAM Stadion Johan Cruyff Arena. Sudac: Mauricio Pochettino. 


AJAX: Onana – Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico – Van de Beek, De Jong, Schöne – Ziyech, Tadić, Neres.


TOTTENHAM: Lloris – Trippier, Alderweireld, Sánchez, Rose – Sissoko, Wanyama – Alli, Eriksen, Moura – Son.