Reprezentativni popis

Zlatko Dalić pozvao Simona Slugu za utakmice protiv Azera i Mađara

Hina

Simon Sluga/Foto Arhiva NL

Simon Sluga/Foto Arhiva NL



ZAGREB  Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uvrstio je braniče Marina Leovca i Bornu Barišića te vratara Simona Slugu na popis 24 kandidata za prve dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., u kojima će svjetski doprvaci 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan na Maksimiru, a 24. ožujka igrati protiv Mađarske u Budimpešti.


To su jedine tri promjene u odnosu na popis igrača koji je Dalić objavio za posljednju akciju, kad je Hrvatska igrala utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Engleske u studenome prošle godine. Leovac i Barišić su s tog popisa zamijenili ozlijeđene Šimu Vrsaljka i Josipa Pivarića, a Sluga je uvršten umjesto Karla Letice. S posljednjeg popisa je otpao i ozlijeđeni branič Matej Mitrović.


U slučaju ozljeda nekog od 24 kandidata, Zlatko Dalić je poslao i predpozive još četvorici nogometaša među kojima se ističe ime Dinamovog napadača Brune Petkovića, koji se prvi put nalazi na popisu kao mogući kandidat. Uz njega su tu još braniči Karlo Bartolec i Marin Pongračić te vratar Josip Posavec.




Reprezentativci će se okupiti u Zagrebu 18. ožujka, tri dana prije dvoboja s Azerbajdžanom, za koji s popisa 24 kandidata neće moći konkurirati Dejan Lovren zbog UEFA-ine suspenzije od jedne utakmice zarađene neprimjerenim objavama na društvenim mrežama nakon dvoboja protiv Španjolske u Ligi nacija.


Popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. protiv Azerbajdžana i Mađarske:


VRATARI: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)


BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Antonio Milić (Anderlecht), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Marin Leovac (Dinamo).


VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Sevilla), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari).


NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Josip Brekalo (Wolfsburg).


Predpozivi: Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Bruno Petković (Dinamo), Marin Pongračić (RB Salzburg), Josip Posavec (Hajduk)