Svi putevi ga vodili ka "Rijeci"

Žganjer: Dođe takvo razdoblje, Vargiću je samo nedostajalo malo odmora nakon prošle sezone

Ivan Volarić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Ja sam djelatnik kluba i uvijek sam spreman staviti se na raspolaganje tamo gdje me klub treba, a sigurno da je prva ekipa vrh svega i čast mi je zadovoljstvo što sam opet tu, u vrhunskom ambijentu, s vrhunskim igračima, kaže Žganjer



Statistika kaže sljedeće: otkad je Mladen Žganjer preuzeo brigu o vratarima prve momčadi »Rijeke«, oni su primili jedan pogodak u četiri prvenstvene utakmice. Nitko pritom ne sugerira da je Žganjerov prethodnik Siniša Ćaleta radio nešto pogrešno, već jednostavno da su promjene u stožeru koje je inicirao Matjaž Kek očito donijele pozitivne pomake.


– Samo radim na svoj način, a dečki su to prihvatili. Hvala Bogu to za sada funkcionira – govori skromno Mladen Žganjer (49), dijete Kantride, nekadašnji vratar »Rijeke«, »Spittala« i »Pomorca« (do 2000. godine kada je zaključio karijeru) i suradnik niza riječkih trenera (Stilinović, Gračan, Buketa, Juričić, Skočić, Dalić, Rubčić…).


– Gdje god sam odlazio, putevi su me uvijek vodili prema »Rijeci« – nastavlja Žganjer, koji je posljednjih godina radio s darovitim vratarima u drugoj momčadi, odnosno omladinskom pogonu »bijelih«.




– Ja sam djelatnik kluba i uvijek sam spreman staviti se na raspolaganje tamo gdje me klub treba, a sigurno da je prva ekipa vrh svega i čast mi je zadovoljstvo što sam opet tu, u vrhunskom ambijentu, s vrhunskim igračima.


I što može raditi u vrhunskim uvjetima o kojima su Žganjerove generacije mogle samo sanjati.


– Ovo što sada imamo nekada je bilo nezamislivo!


Žganjer je dolaskom u stožer zatekao trojicu vratara: Vargića, Prskala i Nevistića.


– Zatekao sam tri kvalitetna vratara koja jako dobro rade i nema nikakvih problema. Sva tri vratara su jako kvalitetna s time da je Nevistić vrlo darovit vratar pred kojim je puno učenja i rada. Prskalo je vrlo pouzdan vratar visokih sportskih i ljudskih kvaliteta koji ima tu nesreću da ne brani. Ima dosta potencijala i u mlađim uzrasnim kategorijama.


Vargić je reprezentativna vrijednost, ali je činjenica da je početkom sezone upao u svojevrsnu krizu.


– Dođe takvo razdoblje. Moje je mišljenje da možda nije imao dovoljno odmora nakon prošle sezone da se pripremi za nove pripreme. Došlo je do malo mentalnog zamora – rekao je Žganjer.