Skupocjeno skandiranje

Zadnja opomena pred pražnjenje tribina? Na Rujevici danas iščekuju kaznu UEFA-e

Ivan Volarić

Skupocjeno skandiranje - Sjeverna tribina mogla bi protiv AEK-a zjapiti prazna / Foto Silvano JEŽINA

Skupocjeno skandiranje - Sjeverna tribina mogla bi protiv AEK-a zjapiti prazna / Foto Silvano JEŽINA



RIJEKA – Iz Armadinog kopa se tijekom susreta s »Olympiakosom« u nekoliko navrata povelo navijanje »Ubi Cigana« (navijača Crvene zvijezde…), zatim i »Ubi Srbina« što pored upaljenih baklji nije promaklo UEFA-inim promatračima. Poznato je da su u europskoj nogometnoj federaciji posebno osjetljivi na »govor mržnje« kakav se nerijetko širi s tribina hrvatskih stadiona. Jasno je stoga i da će kazna, koju danas iščekuju na Rujevici, sigurno biti – rigorozna.


U najgorem raspletu situacije moguće je da UEFA zatvoriti sjevernu tribinu za ogled 1. kola skupine protiv AEK-a 14. rujna, međutim realnija je varijanta po kojoj će se »udariti« po klupskoj blagajni. Iako je recividist (zatvoren zapad protiv Lyona zbog Keltskog križa), »Rijeka« ne spada u red onih najkažnjavanijih klubova. Osim toga kaže »Rijekin« direktor Vlado Čohar da mu je bilo neugodno kada je slušao pohvale UEFA-inih ljudi za ždrijeba skupina EL u Nyonu nakon utakmice s »Olympiakosom«.


»Rijeka« se još jednom pokazala kao besprijekorni domaćin, sve je odrađeno na najvišoj mogućoj razini pa postoje realne pretpostavke da će ovoga puta proći »samo« s visokom novčanom kaznom. Nepotrebno je napominjati da će to biti posljednja opomena pred pražnjenje tribine.