Pehari obilaze županiju

Za ”Rijeku”: Pehari HNK Rijeke iz Vrbnika krenuli u obilazak PGŽ-a

Edi Prodan

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA



VRBNIK Ponosni grad nad morem, znameniti Vrbnik, sinoć je bio domaćin šampionskog znamenja HNK »Rijeke« – pehara koji u svojim vitrinama čuva nogometni prvak Hrvatske, kao i sjajnog Rabuzinovog sunca, pokala koji dobiva pobjednik hrvatskog Kupa. Duplu je krunu ugostila Poljoprivredna zadruga Vrbnik, a fotografiranje u njezinim prostorijama privuklo je na desetke Vrbenčana svih generacija. Razlog zbog kojeg je upravo PZ Vrbnik bio domaćin »duploj kruni« leži u činjenici da je on vjerni pratitelj HNK Rijeke, da je to bio i u vremenima kad pokali nisu stanovali na Kantridi, odnosno Rujevici. Normalno, marketinška podrška PZ Vrbnik je nastavljen i u vremenima preustroja kluba, u vremenima koje je predsjednik Damir Mišković anticipirao kao vrijeme stvaranja šampionske »Rijeke«.


– Ponosni smo na činjenicu da smo uz »Rijeku« i za »Rijeku«, ponosni smo na njezine uspjehe, kao i na činjenicu da je velik broj naših sugrađana, baš kao i zadrugara i navijački uz »Rijeku« – naglasio je direktor PZ Vrbnik Marinko Vladić.


Ono što je značajno u ovim šampionskim vremenima, najplemenitiji proizvodi PZ-a bili su uz »Rijeku« u trenucima njezinog najvećeg slavlja.– Naš pjenušac Valomet, i to u posebnoj, »magnum« boci zapremine 9 litara bio je dio slavlja nakon pobjede nad »Cibaliom«, u trenutku kada je »Rijeka« prvi put postala prvakom Hrvatske. Bilo je to predivno slavlje, večer i noć na ponos svih nas. Bili smo, dakako, uz »Rijeku« u istom, »magnum« izdanju i u Zagrebu, kad je prvenstvo i službeno završilo, baš kao i u Varaždinu kad smo osvojili Kup – dodao je Vladić.

I ma koliko već ove činjenice bile razlog za svekoliki ponos, ima tu još nešto što »Rijeku« čini posebnom, drugačijom – našom.




– Moram pohvaliti predsjednika Miškovića koji je s ponosom prihvatio našu sugestiju da »Rijeka« svoja slavlja upriličuje uz domaće pjenušce, uz naš »Valomet«. Naprosto, »Rijeka« je klub našeg kraja, kao što je i »Valomet« pjenušac iz Bodulije, s našeg Kvarnera. Ne mora u drugim hrvatskim regijama pjenušac s kojim se slave sportski uspjesi biti naš, iz podruma PZ Vrbnik, ali svakako mora biti hrvatskih proizvođača jer nije ni najmanje lijepo vidjeti hrvatska slavlja s francuskim ili španjolskim pjenušcima – naglasio je Vladić.


Više nego zadovoljna druženjem u Vrbniku bila je i Marina Vela, administrativna direktorica HNK »Rijeka«. Ona je već godinama osoba koja sustavno promiče povezivanje »Rijeke« s djecom, učenicima, mladima, osoba koja je zaslužna da je »Rijeka« gost svih onih krajeva stanovnici kojih s radošću posjećuju utakmice »Rijeke« ma gdje ona igrala, što je posebno bilo lijepo vidljivo ove sezone.


– Jako mi je drago kad vidim koliko ljudi vole »Rijeku«. Svakako, osvrnem li se unazad, ponosna sam i na to da je broj navijača »Rijeke« sve veći i veći, da će sezona koja nam uskoro počinje na svakoj utakmici biti uz pune tribine – istaknula je Vela.


Zaorila se nakon svega pjesma, pobjednička, šampionska. A osjetilo se i to da Armada Vrbnik, baš kao i svi navijači »Rijeke«, jedva čeka kvalifikacijsku utakmicu Lige prvaka i početak novog prvenstva.


– Ima nas ovdje jako jezgro koje čini pedesetak pripadnika Armade, a broj navijača koji povremeno ide na utakmice »Rijeke« zna biti i mnogo, mnogo veći – istaknuo je Dominik Gršković, enolog PZ Vrbnik i dugogodišnji strastveni navijač »Rijeke«.Samo »Rijeka«, poručeno je sinoć jasno iz Vrbnika, ponosnog grada nad morem, kraja srce kojega kuca za »Rijeku«.