Dogovori i razgovori

Vodstvo Armade najavljuje rođendanski spektakl u Puli i mogući kraj bojkota

Portal Novilist.hr

Armada u svojem elementu tijekom ogleda protiv Maribora na Kantridi/Foto Arhiva NL

Armada u svojem elementu tijekom ogleda protiv Maribora na Kantridi/Foto Arhiva NL

 Mislim da će Armada naći zajednički jezik s klubom, možda ga već imaju, samo ga trebaju artikulirati da se vrati navijanje. Armada je u najblažem dijelu iskazala svoj negativan stav - rekao je Dragomir Javor, bivši predsjednik KN Armada, a aktualni, Dejan Božić, potvrdio da se vode razgovori s klubom 



RIJEKA U legendarnoj emisiji Radio Rijeke, “Pod stijenama Kantride”, ovoga ponedjeljka gostovali su Dejan Božić, predsjednik KN Armada, i Dragomir Javor, jedan od njegovih prethodnika, te čovjek koji je bio dio one prve, “udarne” ekipe Armade s kraja 80-tih godina. Božić je najavio da će Armada u Puli proslaviti svoj 32. rođendan onako kako je to obično činila na tribinama stadiona Kantrida ili Rujevica.


– Glavna proslava odvijat će se u Puli na finalu Kupa gdje će biti sve što nogometna utakmica u navijačkom smislu može ponuditi – govorio je Božić. – Tri protivničke navijačke skupine u istom gradu, navijanje… Svi preduvjeti za spektakl su tu. O detaljima nećemo, ali Armada priprema svoj šou i to će biti u Puli vidljivo. Mislili smo protiv Dinama proslaviti svoj rođendan jer nam se to datumski poklapalo, ali stanje je bojkota i zasada na Rujevici šutimo. Samo mi je žao što drugi navijači malo glasnije ne navijaju i pokažu da nije teško navijati. Ne bi imali ništa protiv toga i uostalom tko smo mi da ikome branimo navijati. Bilo bi nam jako drago da se bez nas povede navijanje i da se dokaže da je navijati lako i jednostavno.


Javor je iz konteksta dugogodišnjeg predsjednik KN Armade i bliskog suradnika brojnih predsjednika kluba, koji više nije toliko aktivan na navijačkoj sceni, ponudio svoje viđenje krize odnosa između kluba i navijačke skupine.




– Armada mora imati svoj stav i imala ga je uvijek u prošlosti samo što su možda zaneseni uspjesima posljednjih godina zaboravili da navijačka skupina nije dio onih običnih navijača. Ne bih želio da se pritom nitko ne nađe uvrijeđen, jer ti navijači nisu ništa manje vrijedni. Dakle, navijačka skupina mora imati svoj stav. Posljednjih pet, šest godina Armada nije previše iskazivala svoj stav pa su se neki odvikli od toga. Da li je sam bojkot opravdan ili ne to će svatko sam ponoasob odlučiti, ali trebalo bi respektirati njihov stav. Mislim da će Armada naći zajednički jezik s klubom, možda ga već imaju, samo ga trebaju artikulirati da se vrati navijanje. Armada je u najblažem dijelu iskazala svoj negativan stav. Što bi bilo da su se primjerice odlučili na svakoj utakmici raditi nerede, a i to je nekakav način iskazivanja nezadovoljstva? – rekao je Javor.


I Dejan Božić je naslutio mogućnost prekida bojkota nakon što je Armada uslijed Bišćanove isprike ublažila svoje stavove i odlučila navijati na gostovanjima, ali ne i domaćim utakmicama.


– Vode se razgovori s klubom jer bez dijaloga nema napretka. U dogledno vrijeme će to sjesti na svoje mjesto. Mi smo iznijeli svoje stavove, klub ima svoje stajališta. ne moramo se u svemu slagati, ali mislim da ćemo si na kraju dati ruke. Na kraju krajeva Armada je tu zbog Rijeke, a nije svrha sama sebi kao što to neki žele prikazati. Mi smo tu za Rijeku i da joj pomažemo u kritičnim trenucima – poručio je između ostaloga Božić u mikrofon kolegi Robertu Ferlinu.