Donacija

Velika gesta Bijelih: HNK Rijeka i zavičajno društvo Dalmacija donirali vatrogasce

Ivan Volarić

Ante Vranješ (desno) s donacijom vatrogascima / arhiva NL

Ante Vranješ (desno) s donacijom vatrogascima / arhiva NL

HNK Rijeka i Zavičajnog društvo Dalmacija donirali vatrogasnu opremu DVD-u Žrnovnica



Katastrofalni požari koji su pogodili Dalmaciju proteklih dana prozročili su znatnu materijalnu štetu na imovini lokalnih ljudi, ali i flori i fauni Dalmacije, čije će se posljedice još dugo sanirati. Najteže je stradalo područje Žrnovnice kraj Splita. DVD Žrnovnica u požaru je izgubio velik dio vatrogasne opreme, što je potaklo Zavičajno društvo Dalmacije u Rijeci i HNK Rijeka da još jednom pokažu svoje humano lice i organiziraju nabavku novih vatrogasnih cijevi koje će se darovati DVD-u Žrnovnica.


Često smo svjedoci nasilja i sukoba između navijačkih skupina Rijeke i Splita. Ipak, katastrofe i nemili događaji sve nas brzo okrenu jedne drugima, potaknu nas na zajedništvo i solidarnost i pomognu nam da odbacimo sve razmirice. Požrtvovni vatrogasci iz svih djelova Hrvatske, a i Primorsko-goranske županije sudjelovali su rame uz rame s dalmatinskim vatrogascima u višednevnoj borbi s vatrenom stihijom.


Zavičajno društvo Dalmacije u Rijeci organiziralo je veći broj humanitarnih akcija za pomoć riječkim institucijama koje skrbe o bolesnim i potrebitim, a ovu humanitarnu akciju riječki Dalmatinci organizirali su zajedno s hrvatskim nogometnim prvakom.