Zoran Kvržić

Uvjereni smo da možemo do pobjede nad Grcima i plasmana na EURO

Portal Novilist.hr

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić/Foto Arhiva NL

Razgovarao sam s izbornikom uoči utakmice i dao mi je do znanja da računa na mene. Rekao mi je da ću igrati i da uđem bez straha. Sigurno da gode pohvale, i on je imao povjerenje u mene i pružio mi priliku - rekao je Kvržić.



RIJEKA Iz Grčke je stigao video poziv: “Da vas sve vidim”, poručio je Zoran Kvržić iz Atene gdje u utorak Bosna i Hercegovina igra protiv Grčke u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. godine. Raspoloženje uoči utakmice je odlično, pobjeda “Zmajeva” protiv Finske bila je nužna injekcija samopouzdanja.


– Postavili smo se kao favoriti i odigrali kompletnu utakmicu. Svi smo odigrali odlično. Bili smo pravi od početka i napravili ozbiljan posao – rekao je Zoran Kvržić nakon sjajne predstave protiv Finske, a za stranice HNK Rijeke.


Kvržić je tako propustio subotnju utakmicu na Kantridi gdje je u dresu Rijeke postigao vjerojatno najvažniji pogodak u karijeri, onaj u pobjedi protiv Stuttgarta. Ipak, Kvrža sada piše još jednu sjajnu stranicu karijere u dresu reprezentacije.




Sigurno gode i pohvale izbornika Roberta Prosinečkog koji je u superlativima govorio o igri Kvržića u utakmici protiv Finske.


– Razgovarao sam s izbornikom uoči utakmice i dao mi je do znanja da računa na mene. Rekao mi je da ću igrati i da uđem bez straha. Sigurno da gode pohvale, i on je imao povjerenje u mene i pružio mi priliku – rekao je Kvržić.


Dan uoči utakmice protiv Finske reprezentativce Bosne i Hercegovine posjetio je jedan poseban gost. Tomislav Cvitanušić, poznati Ironman, maratonac, triatlonac i alpinist, održao je motivacijski govor koji je, kako je i sam Kvržić rekao, ostavio traga.


– Dan prije utakmice posjetio nas je Tomislav i napravio odličan posao, stvarno nas je dignuo prije utakmice. Ujedno, atmosfera na stadionu bila je odlična, od prve minute sjajno navijanje – rekao je Kvržić.


Ogled protiv Finske donio je važnu dozu samopouzdanja, ogled protiv Grčke nosi veliku važnost.


– Nadamo se dobrom rezultatu. Ako budem pravi kao protiv Finske, ne bi smjelo biti problema. Uvjereni smo da možemo do plasmana na EURO, pobjeda protiv Grčke bila bi veliki korak u tom smjeru – zaključio je Zoran Kvržić.