NK Rijeka udovoljio navijačima

Utakmice moraju biti praznik, a ne obaveza

Edi Prodan

Vlado Čohar / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Vlado Čohar / Snimio Sergej DRECHSLER / Nl arhiva

Ono što bih ja ipak prije svega preporučio navijačima »Rijeke« je činjenica da im se još uvijek isplati kupovanje godišnje pretplatne ulaznice te učlanjenje u klub. Osim na Z7, na svim tribinama još ima slobodnih mjesta. Jednostavnom kalkulacijom, odnosno uspoređivanjem pojedinačnih cijena ulaznica s pretplatničkima, još se prije utakmice sa »Slavenom« pretplata isplati – preporuka je Vlade Čohara, direktora HNK »Rijeke«



RIJEKA Sjajni prvenstveni niz HNK »Rijeke« koji je na radost mnogobrojnih navijača svoju kulminaciju imao prošlonedjeljnom pobjedom protiv »Hajduka« u Splitu, otvorio je i veliko zanimanje za subotnji ogled protiv »Slaven Belupa« na Rujevici.


S obzirom da je najavljeno iznimno lijepo, pravo ljetno vrijeme te da je susret zakazan za 21 sat, mogao bi to biti još jedan praznik nogometa. K tome, zamjetan je porast zanimanja za kupnju ulaznica, moglo bi doći i do značajnijeg pritiska na blagajne rujevičkoga stadiona.


– Ono što bih ja ipak prije svega preporučio navijačima »Rijeke« je činjenica da im se još uvijek isplati kupovanje godišnje pretplatne ulaznice te učlanjenje u klub. Osim na Z7, na svim tribinama još ima slobodnih mjesta. Jednostavnom kalkulacijom, odnosno uspoređivanjem pojedinačnih cijena ulaznica s pretplatničkima, još se prije utakmice sa »Slavenom« pretplata isplati – preporuka je Vlade Čohara, direktora HNK »Rijeke«.


SMS anketa




Ono što se također kao subotnji novitet ističe je uklanjanje barijere, ograde koja je dijelila najvjernije navijače »Rijeke«, pretplatnike na I3 i I4 tribinama.


– U razgovorima s KN Armada zamoljeni smo, zbog kompaktnosti i snage navijanja, koje je inače za svaku pohvalu, baš onako kako i najviše doprinosi rastu snage momčadi na terenu, na uklanjanje ograde na tom dijelu »I« tribine. Naravno da smo uvažili prijedlog, štoviše proveli smo i SMS anketu među svim našim pretplatnicima na tim pozicijama koji su se golemom većinom glasova izjasnili za uklanjanje barijera među najodanijim navijačima – ističe Čohar.


I inače kad je demokratičnost informiranja i predlaganja određenih poboljšanja na Rujevici, HNK »Rijeka« je pravi fenomen, i ne samo u hrvatskim okvirima. Ne možemo se ne prisjetiti prvih dana lipnja kad se golemom broju navijača na zapadnoj tribini stadiona obratio predsjednik Damir Mišković. Nesumnjivo hrabar čin stati otvorenog garda pred navijače i odgovarati na njihova pitanja. Koja znaju biti i vrlo teška, »neugodna« ali s obzirom da su nogometni navijači i najhrabriji, najiskreniji, naprosto najotvoreniji dio populacije, spremnost na suočavanje, na razjašnjavanje potencijalno spornih trenutaka posebno se dobro cijeni.


– Apsolutno smo otvoreni za sva pitanja, za komunikaciju, za mogućnost da se dođe u izravni kontakt s nama. Svakako, ne umišljamo si da sve znamo tako da ćemo uvijek kad uočimo neki mogući naš propust učiniti sve da ga ispravimo – dodaje Čohar.


Pretplatnici


No, da budemo do kraja iskreni, sva organizacijska pitanja mnogo se lakše rješavaju kad su – rezultati dobri. Bilo je mnogo dvojbi izazvanih zbog odlaska nemalog broja igrača iz kluba, sada kad se vidi kako svi koji su došli dostojne zamjene, kad se vidi kako je »Rijeka« najefikasnija ekipa HNL-a, kad je na kraju krajeva nemalo zadovoljstvo pratiti tečnost i efikasnost igre, nesuglasice, ako ih uopće i ima, se mnogo lakše otklanjaju.


– Da, »Rijeka« igra odlično, u velikom smo zaletu i jako smo sretni što znamo da to silno veseli naše navijače, članove čiji je broj ove sezone dosegnuo 3,3 tisuće. Želja nam je svakako da se i broj pretplatnika poveća, za što su ovi dani prije utakmice sa »Slaven Belupom« još uvijek optimalni, da svi dolaze zadovoljni na utakmice te sda s njih odlaze još zadovoljniji.


Da, svakako. Jer osjećaj koji se može doživjeti na tribinama neusporediv je ma sa čime. Nema tog TV-prijenosa koji može prenijeti emocije što poput nekog finog omotača povežu sve navijače kad »Rijeka« postigne pogodak. I ma što god tko pričao i ma kakve god isprike za nedolazak pronalazio – griješi. Voliš li nogomet, voliš li »Rijeku«, dva je puta mjesečno praznik, nikako ne obaveza.