Jedan ode, drugi dođe

U JEDNOM DANU DVA TRANSFERA NA RUJEVICI “Bijeli” dobili novog veznjaka

Ivan Volarić

Ugovor s »bijelima« potpisao  je Damjan Đoković

Ugovor s »bijelima« potpisao je Damjan Đoković



RIJEKA Franko Andrijašević i formalno više nije igrač »Rijeke«. Najbolji igrač HNL-a u izboru igrača i trenera  potpisao je petogodišnji ugovor s »Gentom«. Franko bi trebao zarađivati 800 tisuća eura po sezoni, a trećeplasirana momčad belgijskog prvenstva obvezala se platiti 4,2 milijuna eura na ime odštete koju će sukladno dogovoru postignutom prošloga ljeta kod transfera braniča Marka Leškovića podijeliti »Rijeka« i »Dinamo«.


Nekoliko sati prije nego što je stigla potvrda Andrijaševićeva transfera na Rujevici je trogodišnji ugovor s »bijelima« potpisao  Damjan Đoković. Riječ je o 27-godišnjem veznjaku rođenom u Zagrebu koji je nogometno odrastao u Rotterdamu zbog čega osim hrvatske ima i nizozemsku putovnicu.


Osim za tamošnju »Spartu« igrao je i za »Spartak« iz Trnave, »Cesenu«, »Monzu«, »Bolognu«, »Cluj«, »Livorno«, »Ajaccijo«, »Greuther Furth« i »Speziju«.




Đoković se priključio treninzima »Rijeke« u Kranjskoj Gori, gdje će se »bijeli« pripremati do 1. srpnja. Budući da je riječ o središnjem veznom igraču Đokovićev angažman ne treba dovoditi u povezanost s Andrijaševićem odlaskom. Potraga za njegovim nasljednikom je počela!