Zajedno smo jaći

Tvrtka predsjednika Orijenta 1919 izradila je zastave koje krase kamp HNK Rijeke

Portal Novilist.hr

Šezdesetak plavo bijelih zastava od kraja jesenskog dijela sezone krasi kamp na Rujevici i prilazne ceste. Lijepa slika, posebno kada zavijore potaknute snažnom burom. Zanimljivo, zastave je izradila riječka tvrtka Textum u vlasništvu nekadašnjeg člana brojnih Rijekinih uprava, dugogodišnjeg sponzora i aktualnog predsjednika Orijenta 1919 - Saše Matijaša



RIJEKA Šezdesetak plavo bijelih zastava od kraja jesenskog dijela sezone krasi kamp na Rujevici i prilazne ceste. Lijepa slika, posebno kada zavijore potaknute snažnom burom. Zanimljivo, zastave je izradila riječka tvrtka Textum u vlasništvu nekadašnjeg člana brojnih Rijekinih uprava, dugogodišnjeg sponzora i aktualnog predsjednika Orijenta 1919 – Saše Matijaša. Dokaz da su Rijeka i Orijent 1919, iako rivali na travnjaku. kao i nerijetkom tijekom svoje burne povijesti osuđeni jedni na druge.


Oni malo stariji navijači sjetit će se da je na Kantridi, na jarbolu između centralne i istočne tribine stadiona na Kantridi, dugo stajala plavo bijela klupska zastava. Od zaborava ju je spasio Daniel Hunjadi – Dado, navijač Rijeke i pripadnik Armade, u čijoj privatnoj kolekciji se nalazi najveći broj klupskih suvenira, dresova, novinskih članaka, odnosno bilo kakvih povijesnih predmeta koji su vezani uz HNK Rijeku i Armadu. Dado je prošloga ljeta zastavu privremeno vratio na mjesto gdje se ponosno vijorila desetljećima za vrijeme prijateljske utakmice Rijeke i Maribora pod legendarnim stijenama u organizaciji KN Armada.