Navijačka podbadanja

Torcida u noćnom pohodu na Kantridu ostavila “čestitku” Armadi na pravoslavni Božić

Portal Novilist.hr

 Naravno da mjesto i tajming nisu slučajno odabrani i na tome otprilike završava priča o navijačkoj kreativnosti pripadnika Torcide. Sama poruka u sebi ne krije baš previše spisateljskog dara i smisla za podbadanje suparničke navijačke skupine.



RIJEKA Navijačka facebook stranica Iza gola objavila je u noći s nedjelje na ponedjeljak fotografije snimljene na stadionu na Kantridi. Iz snimljenih fotografija i potpisa proizlazi jednostavan zaključak: pripadnici Torcide ostavili su Armadi poruku i čestitku za pravoslavni Božić na legendarnom stadionu i zapadnoj tribini koja je desetljećima bila zaštitni znak riječke navijačke skupine. Naravno da mjesto i tajming nisu slučajno odabrani i na tome otprilike završava priča o navijačkoj kreativnosti pripadnika Torcide. Sama poruka u sebi ne krije baš previše spisateljskog dara i smisla za podbadanje suparničke navijačke skupine. Tema je možda pogođena (povratak na Kantridu, odnos Armada – Mišković), ali način i rječnik su potpuno promašeni čak i za navijački svijet u kojem vulgarizmi nisu rijetkost.


Inače, za one koji ne znaju stadion na Kantridi je u noćnim satima lako dostupan svima onima koji su u stanju preskočiti željezna vrata visoka otprilike dva metra. S obzirom da noću oko stadiona u pravilu nema nikoga, da stadion nema video nadzor koji radi 24 sata, a ni okolnih zgrada iz kojih bi netko mogao vidjeti “provalnike” jasno je da za taj čin, za razlike od onog literalnog nije trebalo imati previše hrabrosti, spretnosti i kreativnosti.