Napokon europsko slavlje

Televizija NK Rijeka: Pogledajte izjave Keka i Gavranovića. Kek nas poziva da utakmicu – brzo zaboravimo

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

 Ovu utakmicu, koja treba biti putokaz za dalje, moramo brzo zaboraviti i pripremiti se za idući derbi, koji nas na Rujevici čeka već u nedjelju. Sveukupno, po šansama i po igri, mislim da smo se dobro pripremili za Austriju i utakmica je potpuno zasluženo išla na stranu Rijeke, zaključio je Kek.



Na youtube kanalu Nogometnog kluba Rijeka objavljene su izjave trenera ‘Bijelih’ Matjaža Keka i Marija Gavranovića, najboljeg pojedinca utakmice s Austrijom, koju je rijeka zaključila s tri gola u mreži domaćina. Dakako da su i kek i njegov najbolji igrač bili vrlo zadovoljni nastupom tima na Ernst Happel stadionu, ali Kek je u svom stilu ipak pozvao na suzdržanost i razmišljanje o utakmicama koje dolaze.


– Mislim da smo dobro odreagirali, da smo se dobro pripremili i da smo u pravim momentima dali golove. Onda smo ih pustili malo bliže golu, kako bi se otvorili. Pobijediti Austriju na Prateru uvijek je dobro. Poslije Pule smo više razmišljali o našoj igri, upozorili igrače na dvije tri varijante Austrije i mislim da su dobro odreagirali, rekao je Kek.



Dodao je, također, da je pobjeda dobra, naročito poslije “turbulentnih dana”.




– Zadnjih dana smo malo više pričali i razmišljali o europskoj utakmici. Ovu utakmicu, koja treba biti putokaz za dalje, moramo brzo zaboraviti i pripremiti se za idući derbi, koji nas na Rujevici čeka već u nedjelju. Sveukupno, po šansama i po igri, mislim da smo se dobro pripremili za Austriju i utakmica je potpuno zasluženo išla na stranu Rijeke, zaključio je Kek.


Mario Gavranović, ubojiti strijalac riječkog tima, rekao je da momčad jako sretna zbog postignutog rezultata. 


– Dobro smo ušli u utakmicu, što nije bio slučaj u zadnje dvije utakmice. Htjeli smo dobro odigrati i uzeti prve bodove u Europi i mislim da smo svi odigrali jako dobru utakmicu. Bit će tu sigurno još borbe za drugo mjesto u skupini, a mi moramo gledati sebe i u svaku utakmicu ući koncentrirano i sa željom da pobijedimo, rekao je Gavranović.


FOTO: screenshot youtube


FOTO: screenshot youtube