Teško gostovanje

TRI GODINE BEZ POBJEDE KOD SLAVENA Kopić od Keka u Koprivnici još nije izgubio

Ivan Volarić

Povratak u momčad - Franko Andrijašević u dvoboju s veznjakom "kozmetičara" Selimom Bouadlom / Foto Darko JELINEK

Povratak u momčad - Franko Andrijašević u dvoboju s veznjakom "kozmetičara" Selimom Bouadlom / Foto Darko JELINEK

Nogometaši »Rijeke« više od tri godine ne znaju za pobjedu na gostovanju kod »Slaven Belupa«



RIJEKA – Donedavno je zaprešićki travnjak važio za najnegostoljubiviji mogući teren za nogometaše »Rijeke«. Aktualna momčad »bijelih« uspjela je ove sezone konačno razbiti zaprešićko prokletstvo, a sada je pred njima još jedan crni niz koji moraju prekinuti žele li osvojiti naslov prvaka prije posljednjeg kola koje donosi gostovanje u Maksimiru.


Koprivnički Gradski stadion mjesto je na kojem se igrači »Rijeke« nisu radovali više od tri godine. Konkretnije, »Rijeka« nije slavila u podravskom središtu od 23. ožujka 2014. godine kada je svladala domaćine 3:0 pogocima Andreja Kramarića, Ivana Krstanovića i Ivana Močinića. Istina, nakon toga »bijeli« nisu često gubili u Koprivnici, konretnije samo jednom i to prošloga proljeća 3:0 u uzvratu polufinalu Kupa (što je dugo vremena važio za posljednji poraz u službenim utakmicama), ali istovremeno nisu uspjeli dobiti čak pet utakmica. Osim toga, nerijetko su to bili remiji koji su, s obzirom na skromna riječka izdanja, vrlo lako mogli skrenuti prema porazu.


Povrh svega »Slaven Belupo« je posljednjih godina nerijetko znao odnijeti bod s Kantride/Rujevice, a i ovoga proljeća je malo nedostajalo da »kozmetičari« otkinu dva boda Riječanima pred njihovim navijačima. Marko Vešović je u samom finišu utakmice eurogolom donio pobjedu (3:2) »Rijeci«, a nakon tog gola Josip Tadić, bivši napadač »Rijeke«, uzdrmao je gredu Prskalova gola.




Naravno da ništa tu nije slučajno. Niz dobrih koprivničkih izdanja u sudarima s favoriziranom »Rijekom« počeo je dolaskom trenera Željka Kopića na klupu »Slaven Belupa«. Iako za HNL okvire ima dobru momčad, Kopićevi rezultati nisu nešto osobito, no zato njegova momčadi pruža izvrsne partije u ogledima s najvećima. »Kozmetičari« su nedavno svladali »Dinamo« pred svojim navijačima, a sada imaju priliku još jednom prikočiti momčad Matjaža Keka, što su nerijetko činili u posljednje dvije sezone.


Kopić je doživio svega tri poraza u devet ogleda s Matjažom Kekom, a ono što može zabrinuti i motivirati trenera i igrače »Rijeke« jest podatak da niti jedan od tih poraza Kopićeva momčad nije upisala na koprivničkom travnjaku. Pred igračima »Rijeke« je definitivno najteže moguće gostovanje u završnici sezone!