Fenjeraš na Rujevici

TOMISLAV IVKOVIĆ: Rujevica je idealno mjesto za dokazivanje, čeka nas pravi ambijent i suparnik

Ivana Vaupotić

Tomislav Ivkovićm trener Rudeša/Foto Arhiva NL

Tomislav Ivkovićm trener Rudeša/Foto Arhiva NL

Još uvijek vjerujem da do kraja prvenstva možemo prekočiti Istru 1961 i izboriti kvalifikacije za ostanak među prvoligašima. Doduše, u zadnja dva kola bodovna razlika se neočekivano povećala, ali mi ćemo se boriti i davati sve od sebe dok postoje matematički izgledi da se pomaknemo sa zadnje pozicije. Naravno, da bismo to ostvarili, moramo bilježiti pozitivne rezultate – poručuje trener Rudeša.



RIJEKA Iako stanje na ljestvici HT Prve lige da današnje gostovanje na Rujevici Rudešu donosi put bez nade, Tomislav Ivković vjeruje da njegova momčad može parirati Rijeci i osvojiti bod(ove).


– Još uvijek vjerujem da do kraja prvenstva možemo prekočiti Istru 1961 i izboriti kvalifikacije za ostanak među prvoligašima. Doduše, u zadnja dva kola bodovna razlika se neočekivano povećala, ali mi ćemo se boriti i davati sve od sebe dok postoje matematički izgledi da se pomaknemo sa zadnje pozicije. Naravno, da bismo to ostvarili, moramo bilježiti pozitivne rezultate – poručuje trener Rudeša.


Samim time je više nego jasno da njegova momčad nema što izgubiti na Rujevici. Nije tajna da su mnogi već otpisali Rudeš i, slikovito rečeno, dali mu posljednju pomast u prvoligaškom društvu. Međutim, zadnja dva kola pokazuju da Ivkovićeva momčad nije baš tako laka meta.




Konkretnije, na gostovanju kod Osijeka (0:2) i u dvoboju s Lokomotivom (1:2) Rudeš uopće nije izgledao loše, niti je bio podređen suparnicima.


– S Lokomotivom smo izgledali jako dobro. Ponovimo li takvo izdanje na Rujevici i preostalim utakmicama, možemo se nadati. Osobno smatram da nema razloga da tako ne bude. Igramo za promociju kluba i želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Ako se mene pita, Rujevica je idealno mjesto za to jer tamo nas očekuje pravi nogometni ambijent i vrlo kvalitetni suparnik koji svakog našeg igrača mora motivirati – zaključuje Ivković. (D. P.)