Komentar Orlanda Rivettija

Sutra stiže Lokomotiva: Matjaž Kek želi punim vagonom put Splita

Orlando Rivetti

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

»Lokomotiva« kod kuće i »Hajduk« na Poljudu iduće su prepreke. Europske. U vlak koji se »Rijeka« nije uspjela ukrcati. Nakon tih 180 minuta bit će mnogo toga jasnije.



RIJEKA – »Osijek« je svladao »Lokomotivu« u Zagrebu i ostvario treću pobjedu na gostovanjima! Kod kuće je izgubio od »Rijeke«. »Lokomotiva«, ekipa ćudljive naravi i nedefiniranih karakteristika, subotnji je gost Rujevice (21). »Lokosi« su u Poltavi kod »Vorskle« ostvarili povijesni europski uspjeh, izborili play-off. Ono što Riječanima nije pošlo za rukom.


Rujevica je za »Lokomotivu« pravi izazov, posebice za trenera Tomislava Ivkovića. Vratio se na »svoje mjesto« trenera prvoligaša s Kajzerice. Prije godinu dana, na otvaranju Rujevice (3:1), 2. kolovoza, trener je bio Ante Čačić, naslijedio ga je Sreten Ćuk (2:0), a prvi pogodak za goste postigao je novi igrač »Rijeke«, Franko Andrijašević.


Franko Andrijašević prekočio je nekoliko treninga zbog viroze, najvjerojatnje neće biti u kadru za susret protiv »svog trenera«, kao ni Filip Bradarić. Obojica nisu bila u Zaprešiću. To su loše vijesti s Rujevice, a dobra je da nitko jučer nije otišao »trbuhom za kruhom«. Slovenac Matic Črnic, Mariborčanin, igrač »Domžala«, nije još stavio potpis na ugovor s »Rijekom«.




Poučen nekim lošim iskustvima, sportski direktor Srećko Juričić je kao i uvijek zakopčan do grla (dok sve nije zgotovljeno), ispričat će vam priču o »Crvenkapici«, a njegovom zamjeniku, Ivanu Manceu, su vjerojatno ukinuli mobitel (nedostupna je stanica), zbog pretjeranih troškova, cijena razgovora sa svim kontinentima… Na Rujevici se, inače, živi u slozi i ljubavi. Ma tko što mislio o tome…


Matic Črnic je bio meti »Hajduka«, ali mladi slovenski reprezentativac, za kojega jedan kolega kaže da podsjeća na Kramarića po pokreima i lakoći zabijanja, najvjerojatnije će svoje ambicije privezati u riječku luku. Zbog Matjaža Keka!


Kapetan Mate Maleš i Josip Mišić, najvjerojatnije će biti par srednjih veznih igrača u rasporedu 4-4-2. Maleš dugo nije igrao tako dobro, Mišić je ugodno osvježenje. Igraju u oba pravca. Agresija i geometrija. Vešović i Matei će napadati s krila, a zabijanje golova u opisu je radnog mjesta Bezjaku (4) i Gavranoviću (3).


Nagradno je pitanje tko će pucati jedanaesterac, ako ga dosudi Batinić iz Osijeka (meni najbolji u HNL-u!). Nakon što su posljednjih pet promašili Lešković, Moises, Bradarić, Tomasov i Gavranović. Gavranović bi loptu mogao dodati  Bezjaku! Gurnuti je prema naprijed sa 11 metara… Može i tako.


»Rijeka« je zapela u zaprešićkom živom blatu. Tradicionalno. Zaslužila je više od boda, ali sreća je nagradila srčanost domaćih. »Lokomotiva« i »Hajduk« na Poljudu iduće su prepreke. Europske. U vlak koji se »Rijeka« nije uspjela ukrcati. Nakon tih 180 minuta bit će mnogo toga jasnije. »Rijeka«, to je nepobitno, igra ljepši nogomet nego prošle sezone. Isplati će doći na Rujevicu. Vjerojatno su »bijeli« odradili kvotu promašaja.