Uspjeh u Walesu

Što je donijela pobjeda protiv ‘Svetaca’: Gavranović, Armada, ozljede

Ivan Volarić

70-ak pripadnika Armade  / arhiva NL

70-ak pripadnika Armade / arhiva NL

 Jedna dimna (ne baklja) i jedan šamar epilog su Armadinog gostovanja u Oswestryju. Naime, jedan je domaći navijač u nekoliko navrata pokazujući srednji prst paradirao ispod 70-ak pripadnika Armade pa je naletio na otvoreni dlan i ubrzo ga je privela vlastita policija (oba mjesna policajca su bila na osiguranju)



Super Mario se vratio nakon ozljede zbog koje je preskočio ogled protiv »Slaven Belupa«. Ušao je u nastavku i dvama pogocima pokrenuo momčad prema visokoj i uvjerljivoj pobjedi. Dobar znak uoči novog europskog ogleda u kojem će Marijeva kvaliteta i iskustvo možda biti od ključnog značaja. Olakšat će to »život« i Brazilcu Heberu koji se ipak bolje snalazi na krilnim pozicijama.


ARMADA


 Jedna dimna (ne baklja) i jedan šamar epilog su Armadinog gostovanja u Oswestryju. Naime, jedan je domaći navijač u nekoliko navrata pokazujući srednji prst paradirao ispod 70-ak pripadnika Armade pa je naletio na otvoreni dlan i ubrzo ga je privela vlastita policija (oba mjesna policajca su bila na osiguranju).Nekoliko gostujućih navijača je nakon utakmice utrčalo metar, dva u teren po dres. Valjda to delegat nije vidio…


TNS – RIJEKA 2:10


Dan uoči ogleda prvih momčadi na skraćenom igrališu stadiona Park Hall zaigrale su momčadi sastavljene od djelatnika klubova i novinara. Riječani predvođeni dopredsjednikom kluba Deanom Šćulcem i kolegom Koradom Vujnovićem u Kekovoj ulozi trenera gubili su 2:0, a onda nakon što su se priviknuli na doista specifičnu podlogu visoki presingom zabili čak deset pogodaka zaredom. TNS – Rijeka 2:10 ili ukupno 3:15!


OZLJEDE




Nije baš sve prošlo bez posljedice kao što se mislilo neposredno nakon utakmice. Marko Vešović cijelim je putem po povratku u Rijeku nosio okovratnik, ukočen vrat kao posljedica dugotrajnih putovanja (Riječani su se vratili na Rujevicu u srijedu u četiri ujutro), ali to nije ono najgore. Osjetio je aduktor zbog kojega će gotovo sigurno preskočiti »Rudeš« u subotu.