Analiza

Što je donijela pobjeda nad Slaven Belupom? Izdvojili smo detalje koji su odlučili susret

Ivan Volarić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ



Izdvojili smo pet najbitnijih detalja, koji su se iskristalizirali u subotnjoj pobjedi “Rijeke” nad “Slaven Belupom”, kojim je Matjaž Kek skinuo takozvani “koprivnički bauk”.


MATEI


Florentin Matei riješio je svojim potezima koprivnički rebus. Rumunjski internacionalac postigao je prekrasan pogodak iz slobodnog udarca, te u nastavku susreta uz pomoć suca Burila izborio najstrožu kaznu koju je realizirao Roman Bezjak. Matei inače ne igra standardno ove sezone, što je još jedna potvrda teze da Matjaž Kek doista ove sezone uživa u širokom izboru kvalitetnih igrača u napadačkoj liniji.


IGRA


Bijeli ponovo nisu oduševili igrom u jednoj domaćoj utakmici. Oba pogotka stigla su nakon prekida, kao što su većinu prilika dočekali iz slobodnjaka ili kornera. Riječani su ulazili s premalo igrača u završnicu, imali i problema s protokom lopte, ali i dubinom u svojem napadu. Gavranoviću nije bilo lako djelovati kao jedina špica u zgusnutnoj koprivničkoj obrani. Kek će tu morati tražiti neka druga riješenja. Srećom, ima ih dovoljno!


VEŠOVIĆ




Marko Vešović napustio je Rujevicu s jednom tenisicom na desnoj nozi i velikim povezom na skočnom zglobu lijeve noge. Stradao je u jednom duelu na početku utakmice te morao ustupiti svoje mjesto Žuti. Šteta! Trener »bijelih« konačno se odlučio s Vešovićem na poziciji lijevoga beka dodatno naglasiti ofenzivni potencijal svoje momčadi, što bi posebno trebalo doći do izražaja u domaćim utakmicama protiv zatvorenijih formacija.


BEZJAK


Roman Bezjak po svemu sudeći odigrao je protiv Koprivničana oproštajnu utakmicu u dresu »Rijeke«. Iako odlazak prvoga strijelca nikada ne pada lako, Bezjakov odlazak ne bi smio predstavljati nenadoknadiv gubitak za momčad. »Rijeka« upravo na Bezjakovu mjestu posjeduje najveći broj kvalitetnih igrača. Neke od njih (Handžić, Črnic, Gorgon…), navijači još nisu stigli ni upoznati!


KOPRIVNIČANI


»Bijeli« su ostvarili i petu pobjedu u šest kola. Dobiva na težini ako se zna da je upravo »Slaven Belupo« otkinuo Riječanima možda i najvažnije bodove (četiri remija!) u prošlosezonskom lovu na prvo mjesto. Doduše, ovaj »Slaven Belupo« je objektivno slabiji nego onaj prošlosezonski, a »Rijeka« se doima kvalitetnijom i jačom. Sve su to naravno koprivnički problemi, riječki sa »farmaceutima« su očito stvar prošlosti.