Europski ispit

Simon Sluga prije prvog susreta s Norvežanima: ‘U Europi nitko nije slučaj, bit će posla u kaznenom prostoru’

Orlando Rivetti

snimio Damir Škomrlj

snimio Damir Škomrlj

"U Europi nitko nije slučajno. Niti Sarpsborg nije izvukao dobitak na lotu... Gledali smo ih, imaju specifičan način igre, jaki su u duelima, idu na prekide i skokove. Bit će posla u kaznenom prostoru."



SARPSBORG – Kapetan je momčadi u novoj sezoni. Odigrao je sjajno sezonu koja je ostala za nama. Simon Sluga posljednja je prepreka Norvežanima u Sarpsborgu. U prve dvije utakmice HT Prve HNL, protiv Gorice i Intera, sačuvao je svoju mrežu, ali imao je nekoliko zapaženih intervencija.


– Drago mi je da nismo primili gol u prva dva nastupa radi ekipe i samopouzdanja svih nas, iako neke stvari moramo popraviti u fazi obrane, ali mislim da idemo u dobrom smjeru.


Sarpsborg je prva prava utakmica sezone. Počinje nova evropska avantura?




– Europa nam svima puno znači. Za igrače i klub. Sjetimo se samo koliko je bilo uzbuđenja prošle sezone, koliko užitka, radosti i malih razočaranja… U Sarpsborgu se moramo prilagoditi uvjetima i suparniku. Ništa neće biti gotovo nakon prve utakmice, moramo biti pametni, pobjednik se dobija nakon druge utakmice na Rujevici.


Sarpsborg pod povećalom. Prošli su Švicarce njemačkog stila?


– U Europi nitko nije slučajno. Niti Sarpsborg nije izvukao dobitak na lotu… Gledali smo ih, imaju specifičan način igre, jaki su u duelima, idu na prekide i skokove. Bit će posla u kaznenom prostoru. Moramo se prilagoditi, ali i pokazati što može i zna Rijeka. Demonstrirati svoju prepoznatljivu igru. Vjerujem da ćemo biti na visini zadatka.


Župarić je igrao s Nielsenom u Pescari, kaže brz je i agresivan kao i cijela momčad?


– Oni Imaju svoj način igre, kao što mi imamo svoj. Moramo se jednostavno nametnuti, natjerati ih na obranu. Pokušati doći do pobjede.


Igraju obranu i kontranapad, norveška kopija Atletico Madrida i trenera Simeonea ?


– Tako kažu, vidjet ćemo… Za svakog postoji lijek. Pun toga ovisi o nama.


Umjetna trava?


– Brzo se prilagoditi, nema nam druge. Biti pametni.


Dinamo je na takvoj podlozi glatko dobio Astanu?


– Nije glatko… Gledao sam utakmicu. Dobili su, svaka im čast, čestitam im. Volio bih da Dinamo i Hajduk pobjeđuju, nažalost, Osijek je ispao, da popravljamo hrvatski koeficijent.


Rijeka ima želju dohvatiti skupnu fazu?


– Vidjeli smo prošlih sezone što znači grupna faza. Dokazivanje protiv jačih i uglednijih klubova. Za sada nam je samo Sarpsborg u glavi.