Nogometna tržnica

Sampdoria odustala od Stefana Ristovskog, otpala kombinacija s napadačem Antom Budimirom

Ivan Volarić

Ništa od povratka na čizmu - Stefan Ristovski / Foto Damir ŠKOMRLJ

Ništa od povratka na čizmu - Stefan Ristovski / Foto Damir ŠKOMRLJ

"Sampdoria" je angažirala Bartosza Bereszynskog, desnoga beka za kojega je varšavskoj "Legiji" platila dva milijuna eura, a na Rujevici očekuju najmanje dvostruko toliko od prodaje svojega ponajboljeg igrača



RIJEKA – Početak zimskog mercata nije još donio ništa opipljivo za društvo s Rujevice. Klupsko vodstvo i najistaknutiji klupski operativci nalaze se u Dubaiju, gdje su već po tradiciji zajedno dočekali novu godinu, vjerojatno će tek po njihovu povratku u Hrvatsku započeti operacija »osvajanje naslova prvaka u 2017. godini«. No, sve to ne znači da se ništa ne odigrava iza svjetla javnosti. Talijanski mediji objavili su vijest da je »Sampdoria« angažirala Bartosza Bereszynskog, desnoga beka za kojega je varšavskoj »Legiji« platila dva milijuna eura obeštećenja.


Toliko je otprilike vodstvo prvoligaša iz Genove namjeravalo uložiti u dovođenje makedonskog reprezentativca Stefana Ristovskog, no na Rujevici očekuju najmanje dvostruko toliko od prodaje svojega ponajboljeg igrača, pa je čini se sve ostalo samo na »opipavanju pulsa«. Uporedo s tim transferom mogao se odigrati još jedan prijelaz. »Rijeka« traži prvu špicu, a u redovima »Sampdorije« je 192 centimetara visoki napadač Ante Budimir, koji je bio zanimljiv »Rijeci« još iz razdoblja kada je prelazio iz »Lokomotive« u »St. Pauli« za milijun eura obeštećenja.


Budimir je kasnije zablistao u dresu »Crotonea«. Zabio je 16 golova u 40 nastupa u Serie B, no u »Sampdoriji« je ove sezone upisao svega desetak nastupa i pritom zabio tek jedan pogodak u Kupu Italije. Traži sredinu gdje će igrati i vratiti se pogocima. »Rijeka« se činila kao dobar izbor (posudba?) za »oživljavanje« karijere, no po svemu sudeći Budimir je u ovom trenutku bliži odlasku u »Pescaru«.




Menadžerski izvori nude još neka napadačka imena koja se dovode u povezanost s »Rijekom«. Robert Žulj (24) je špic njemačkog drugoligaša »Greüther Fürtha«. Hrvat rođen u Austriji (ima obje putovnice), igrao je i za »Linz«, »Reid« i »Salzburg«, a ove sezone je u 12 nastupa za »Fürth« zabio dva gola i upisao tri asistencije. Nije nebitan podatak da bivšem mladom reprezentativcu Austrije ugovor ističe za nekoliko mjeseci. Mirko Ivanić (23) više je po profilu polušpica nego prva špica. Igrač ponikao u omladinskom pogonu »Vojvodine« nije baš najzadovoljniji svojim statusom u bjeloruskom »Bate Borisovu«, gdje je u 40 nastupa zabio devet golova i sedam puta asistirao.