Damir Batinić

SUĐENJE NA DERBIJU Lešković opravdano “pocrvenio”, Dinamo vjerojatno zakinut za penal

Marko Cvijanović

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Damir Batinić je od prve minute zauzeo gard i, što je puno važnije, ujednačen kriterij i pridržavao ga se do kraja utakmice



Iako su se poslije derbija između »Rijeke« i »Dinama« u posljednje vrijeme u pravilu vukli repovi zbog suđenja, sinoćnja utakmica trebala bi biti iznimka.


Bez obzira na jedini sporni trenutak u 67. minuti, kada je Gavranović poslije duela s Punčecom pao u šesnaestercu Riječana, a s »Dinamove« klupe krenuli žestoki protesti.


To je ujedno i jedina situacija što bi, u slučaju da je prisutan u hrvatskom nogometu, iziskivala pomoć VAR-a. Dostupne kamere Arenasporta iz dvaju kuteva ukazuju da je Punčec zahvatio Gavranovića po lijevoj nozi i da su gosti, po svemu sudeći, zakinuti za najstrožu kaznu.




Čeka se sud mjerodavnih. Uz nedvojbenu olakšavajuću okolnost: suđenje ovaj put doista nije utjecalo na konačan rezultat.


Gosti su, doduše, prosvjedovali i u situaciji iz 54. minute kada je poslije kontakta s Leovcem nadomak šesnaesterca Riječana travnjakom zalegao Hajrović. Batinić je prosudio da intenzitet nije bio dovoljan za prekršaj.


Što se ostatka utakmice tiče, Damir Batinić je od prve minute zauzeo gard i, što je puno važnije, ujednačen kriterij i pridržavao ga se do kraja utakmice.


Već u drugoj minuti Leškoviću je zbog prekršaja na Heberu opravdano pokazao žuti karton i u nastavku utakmice, uvažavajući jednak kriterij, školski primjenjivao stegovne mjere. Shodno tome, Lešković je u 27. minuti zbog prekršaja na Čolaku zaslužio drugi žuti, isključujući karton.