"Bijeli" najviše oštećeni

SUCI SKROJILI TABLICU Da nije bilo “pogrešaka”, “Rijeka” i “Dinamo” bi derbi čekali bodovno izjednačeni

Ivan Volarić

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

»Dinamu« su u posljednjim kolima darivali najmanje tri, a »Rijeci« oduzeli jednako toliko bodova



Ante Kulušić, »šef« hrvatskih sudaca, uz pomoć Miroslava Vitkovića, kontrolora sudaca prošle nedjelje na Rujevici, u HNTV-ovoj emisiji Treće poluvrijeme analizirao je suđenje Matoca i pomoćnika.


Iako je u jedinom hrvatskom sportskom dnevniku izašla Kulušićeva izjava da je »Rijeci« poništen regularan pogodak Marija Gavranovića u 74. minuti kod rezultata 1:1, u TV emisiji Vitković i Kulušić ustvrdili su kako se radi o zaleđu i ispravnoj odluci sudaca.


Osim toga, konstatirano je kako je Matoc pogriješio kada je Vešoviću dodijelio žuti karton (i da nije pogriješio što mu u nastavku nije pokazao drugu opomenu), što se ne može reći za Mišićevu opomenu. Kulušić je osim toga konstatirao kako su u proteklim kolima oštećene sve četiri momčadi s vrha ljestvice, »Rijeka« najviše, i kako treneri (u prvom redu Kek) zaslužuju pohvale za svoje ponašanje.




Sve to će naravno biti slaba utjeha oštećenima, posebno društvu s Rujevice koje bi derbi dočekivalo u potpuno drugačijem raspoloženju da hrvatski suci po tko zna koji put nisu svojim odlukama skrojili poredak na vrhu ljestvice .


»Dinamu« su u posljednjim kolima darivali najmanje tri, a »Rijeci« oduzeli jednako toliko bodova. Elementarna matematika sugerira da bi u takvim okolnostima subotnji derbi u Maksimiru igrale dvije momčadi s jednakim brojem bodova!