Spremni za trku

SIMON SLUGA ‘Baš imam dobar osjećaj, uvjeren sam da ćemo se posložiti’

Ivan Volarić

Bitno je da se što prije posložimo, da trener napravi ono što on zna. Neće vjerujem u tom slučaju biti većih problema. Uvijek je ispalo dobro, nema razloga da tako ne bude i ovoga puta – kaže Sluga



RIJEKA – Matjaž Kek tijekom ovih priprema imat će pune ruke posla oko slaganja nove momčadi »Rijeke« koja će svoju službenu promociju doživjeti na Rujevici 10. veljače u prvenstvenom ogledu protiv »Istre 1961«.


Ono s čime trener »bijelih« ne bi smio imati nikakvih problema su vratari. Taj dio momčadi ostao je netaknut. Trener vratara Mladen Žganjer ima na raspolaganju iste one vratare s kojim je i zaključio šampionsku godinu: iskusnog Andreja Prskala, Simona Slugu, Nigerijca Davida Nwolokora i još juniora Ivora Pandura. Mali je problem što je Prskalo otvorio pripreme s ozljedom lista. Naravno da ozljede nikada nisu dobro došle, ali sigurno svima na Rujevici lakše padaju uz saznanje da je Sluga zaključio jesen u vrlo dobroj formi koja ga je krasila u većem dijelu prošle polusezone.


Prve utakmice


– Što se tiče rada i treninga u prvom tjednu sve ide svojim uobičajenim tijekom. Radimo na kondicijskoj spremi, fizici… Stvarno smo puno radili u prvom tjednu. Znamo što nas čeka do odlaska u Portugal. Čekamo i prve pripremne utakmice. Iskreno veselim se tim utakmicama da što prije nađemo jedni druge. Imamo puno novih lica u svlačionici i trebaju nam utakmice da se što bolje upoznamo – rezimira Sluga prvi tjedan zimskih priprema koji su obilježili odlasci četvorice standardnih prvotimaca (Mišić, Vešović, Elez i Gavranović) kojima treba pribrojiti i težu ozljedu Alexandera Gorgona. »Rijeka« je dakle u tjedan dana ostala bez polovice momčadi! U suprotnom smjeru stiglo je i dosta novih lica koja tek trebaju potvrditi da su u stanju odmjeniti otišle.




– To je naš život. Naučili smo na odlaske i dolaske. U »Rijeci« je uvijek bilo prometno. Poklopilo se da je otišlo puno igrača iz prvih jedanaest. Što se tiče novih igrača bez veze je sada nešto govoriti. Sve će se vidjeti na terenu. Siguran sam da će novi dečki dati sve od sebe, a mi koji smo već neko vrijeme ovdje sigurno ćemo ih naučiti kako se bori i gine za »Rijeku«. Neće u tom dijelu biti prevelikih problema – nastavlja Sluga koji dio novih stanovnika »Rijekine« svlačionice poznaje od ranije.


– S Čolakom sam bio u mladoj reprezentaciji, s Dangubićem sam trenirao i igrao u mlađim uzrasnim kategorijama »Rijeke«. Sve su to odlični dečki i igrači koji su sve već pokazali u ranijim klubovima. Bitno je da se što prije posložimo, da trener napravi ono što on zna. Neće vjerujem u tom slučaju biti većih problema. Uvijek je ispalo dobro, nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.


Poznati ciljevi


No, »Rijekina« momčad do sada je gotovo u pravilu velike promjene doživljavala u ljetnom, a ne u uvijek specifičnim uvjetima zimskog prijelaznog roka.


– Istina, ali tako se poklopilo. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Iskreno, imam baš dobar osjećaj. Uvjeren sam da će se sve to dobro poklopiti.


»Hajduk« je izgubio Ercega, »Osijek« ostao na okupu. Može li ova »Rijeka« u ravnopravnu utrku s njima za drugo mjesto na proljeće?


– Sigurno ćemo biti konkurentni »Osijeku« i »Hajduku« i boriti se za drugo mjesto, te se pokušati približiti »Dinamu«. Što se naših ciljeva tiče oni su poznati tko god otišao i tko god došao. Takav stav ćemo imati neovisno o svemu i oko toga uopće ne treba debatirati.


Sve se zna kada su u pitanju vratari. Sluga i Prskalo u pripreme kreću iz prvoga reda.


– Uvijek sam govorio sve je na treneru. Pružit ću sve od sebe kao i do sada. Tu su uz nas i Ivor Pandur i David koji odlično rade. Što se nas vratara tiče tu neće biti nikakvih problema.


Za Slugu je najbitnije da ga posluži zdravlje. Ozljeda ramena ga je prošle jeseni izbacila iz stroja kada je bio u naponu forme.


– Ozljeda ramena zarađena protiv »Dinama« na kraju nije bila tako bezazlena kao što se činilo. No, zdravlje nije najbitnije samo za mene već i sve ostale moje suigrače. Nadam se da će pripreme proteći bez težih ozljeda, da možemo svi konkurirati za početni sastav, a onda neka se najbolji izbore za svoje mjesto – poručio je Sluga.