Počinje proljetni dio sezone

SIMON ROŽMAN Prvo kolo će sigurno biti neizvjesno, ne može svaka minuta biti savršena

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Ekipa Lokomotive se nije puno mijenjala u igračkom kadru, treba pripaziti na njihovu jaku kontru, ali mi smo na to spremni. Imamo neku svoju viziju, želimo svaku utakmicu pobijediti - kaže trener Rijeke Simon Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke sutra će u Zagrebu krenuti u proljetni dio sezone. U Kranjčevićevoj ih dočekuje Lokomotiva (15 sati) koja je dosad bila bolja od “bijelih” samo devet puta u 40 međusobnih susreta. 


– Svi mi jedva čekamo ponovni početak takmičenja. Napravili smo sve što smo isplanirali u ova četiri tjedna te mi je bitno da igrači znaju što želimo i kako se želimo ponašati dalje. Opet naglašavam da neće biti svaka minuta savršena, da svaka minuta ide po planu… Prvo kolo će sigurno biti malo neizvjesno jer se u pripremi utakmice puno toga mijenja – započeo je konferenciju za medije trener Rijeke Simon Rožman. 


– Ekipa Lokomotive se nije puno mijenjala u igračkom kadru, treba pripaziti na njihovu jaku kontru, ali mi smo na to spremni. Imamo neku svoju viziju, želimo svaku utakmicu pobijediti.




Što se tiče zdravstvenog kartona, Rožman sutra ne može računati na Galovića, Capana i Prskala, dok je Pavičić upitan te će se tek nakon današnjeg treninga znati putuje li u Zagreb. 


– Pandur ili David na golu? Znamo tko će biti taj, ali nećemo to danas reći. Svi golmani koje imamo su jako kvalitetni i svih podržavamo. Tu neće biti problema – naglasio je Rožman dodavši i kako je na stoperima koji nemaju puno utakmica u nogama da sada pokažu svoju kvalitetu. 


– Najbitnije je da su svi igrači u tom filmu jer se vrlo brzo situacija mijenja i svi moraju biti spremni na igru. Sada je šansa Escovalu i Velkovskom da dokažu da su kvalitetni što mislim i da jesu i da zaslužuju dres Rijeke. Oni će se maksimalno boriti za grb.


Acostyjeva je situacija upitna, još uvijek nije produžio ugovor, a nije niti pronašao novi klub…


– Puno je energije uložio u četiri tjedna priprema, ispravio je puno nekih stvari i siguran sam da ćemo pronaći zajednički jezik i da će na kraju biti dobro za sve. 


– Kraj prijelaznog roka? Sve je mirno, nemam nikakvih informacija, ako se nešto dogodi mi ćemo reagirati, ali zasad smo mirni – zaključio je Rožman.