Počinje prodaja

ŠAMPIONSKA PRETPLATA Navijače čeka niz promjena na Rujevici, evo novih cijena karata i dodatnih pogodnosti

Edi Prodan

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Nova, sjeverna tribina prodavat će se po cijeni od 360 kuna, a bit će rezervirana isključivo za pripadnike Armade ili članove kluba



RIJEKA U petak počinje prodaja kompleta ulaznica za novu sezonu HNL-a u koju »Rijeka« ulazi s prve pozicije. Zanimanje za ono što će se događati u sezoni 2017./2018. je golemo, Rujevica će slijedećih dana sasvim sigurno doživjeti pravu opsadu.


– Prošlu smo sezonu, zahvaljujući i parcijalnoj prodaji pretplate, završili na 3.500 pretplatnika, no ono što nas još više veseli, čemu uostalom u našoj strategiji i pridajemo najveću pažnju, je broj članova koji je dosegao – šest tisuća – ističe Vlado Čohar, direktor »Rijeke«.


Ono što je velika novost za sezonu koja dolazi, u kojoj će se odigrati i kvalifikacije za ulazak u Ligu prvaka, je dogradnja stadiona sjevernom tribinom kapaciteta 2140 mjesta čime će Rujevica zadovoljiti kapacitet kojeg propisuje UEFA za igranje skupne faze njezinih natjecanja, od najmanje osam tisuća mjesta. Stoga, dolazi i do značajnijih promjena u sustavu pretplate.




Naime, sjeverna tribina namijenjena je prvenstveno najvjernijim navijačima, Armadi i na nju se ne može ukoliko pretplatnik nije član kluba ili član Armade. No, s obzirom na povećanje kapaciteta stadiona, dolazi i do niza pozitivnih promjena koje će u svakom slučaju naići na odobravanje kod navijača koji su željeli postati pretplatnicima, no to do sada nisu učinili.


Obiteljski sektori


Prva značajna promjena je da će sektori, Z-10 i I-1 postati »obiteljski sektori« u kojima će djeca do 10 godina u pratnji odrasle osobe ili roditelja moći za 100 kuna postati vlasnici »junior kompleta« i članovi kluba. Djeca do 14 godina imati će popust od 50 posto prilikom kupnje kompleta ulaznica u svim sektorima stadiona.


– Sustavno već godinama radimo na senzibilizaciji najmlađe populacije. Provodimo akcije u kojima posjećujemo škole, ali i one nas tako da je u ove dvije godine Rujevicom prošlo na tisuće učenika kroz provedbu raznih dobro znanih projekata.


S obzirom na to da nam je zaista stalo da tribine budu ispunjene djecom, odlučili smo roditeljima olakšati proces kupovine kompleta ulaznica, a ujedno usaditi djeci osjećaj pripadnosti koji nam je toliko bitan. Smatram da smo implementacijom »junior« kompleta ulaznica koji uključuje i članstvo u tome uspjeli. Naravno, i ubuduće ćemo provoditi razne projekte s ciljem da dugoročno stvorimo novu bazu navijača među najmlađima – dodao je Čohar.


Preletimo li cjenikom, uistinu se ne bi trebalo žaliti.


»S« tribina tako ima cijenu od 360 kuna što zahvaljujući broju utakmica koje osigurava znači da će cijena pojedine ulaznice biti ispod 20 kuna. Za rubne sektore istočne tribine, I-1 i I-5, potrebno je izdvojiti 450 kuna. Značajno je pojeftinio i središnji dio »I« tribine – sada je za te sektore potrebno izdvojiti prihvatljivih 630 kuna. Zanimljivi su i sektori Z-2 i Z-10 na zapadnoj tribini – gdje godišnja pretplata iznosi – 1000 kuna.


– Analizirali smo dosadašnja iskustva, uvažili smo maksimalni broj dobronamjernih primjedbi koje su nam navijači upućivali tako da vjerujem kako smo uistinu složili sustav koji će biti na zadovoljstvo svih naših navijača.


Treba naglasiti i to, da je u prve dvije godine na Rujevici na snazi bila i posebna kategorija pretplata, ona za najvjernije dugodišnje pretplatnike s Kantride, s početkom nove sezone a s ciljem jasne komunikacije sve naše članove tretiramo sa jednakim poštovanjem i omogućavamo im jednake benefite – naglašava Čohar.


Obročno plaćanje


Svi kompleti ulaznica mogu se kupiti putem kreditnih kartica – uz obročno plaćanje.


– Ono što također ide u red pozitivnih pomaka, a znalo je iritirati vlasnike kompleta ulaznica, je činjenica da će u sezoni koja dolazi biti praktično nemoguće doći do »besplatnih« ulaznica. Sustav je pedantno posložen, zna se gdje tko može tako da unaprijed najavljujemo »derbi navijačima«, kako im je uputnije nabaviti neki od pretplatničkih kompleta nego se nadati da će u zadnji čas putem veza i vezica doći do željene ulaznice – istaknuo je Čohar.


Ulaznice u petak kreću u prodaju, sudeći prema zanimanju cilj je jasan – 5000 pretplatnika!


– Svim pretplatnicima jamčimo pravo prvokupa na utakmicama UEFA-e, ali im zbog strogih pravila ne možemo garantirati ista mjesta. Uvjeren sam da će naši navijači to prihvatiti jer gledati europsku »Rijeku« uživo nema cijene bez obzira o kojem je mjestu ili sektoru riječ. Naglašavam da će sve prošlogodišnje pretplatnike do 26. lipnja čekat će njihovo mjesto te da ne moraju žuriti da već u petak dođu do vrijedne kartice – završio je Čohar.


Gat Karoline Riječke na rođendan »Armade« baš kao i nakon pobjede protiv »Hajduka«, osvajanje prvenstva kad je na Rujevici »pala« Cibalija te spektakl prigodom zadnjeg kola, posebno nako povratka navijača i igrača iz Zagreba pokazali su kako se i koliko voli »Rijeka«.


Sasvim je sigurno da će se najveći dio te atmosfere preliti i na sve utakmice »Rijeke« koje će se u sezoni koja dolazi odigravati na Rujevici.


»Rijeka« je šampion, kvalitetom igara ali i nevjerojatnom emocionalnom povezanosti igrača i navijača, stoga, uistinu zaslužuje pun stadion. A pretplatničke karte ne samo što su najpovoljnija opcija da bi se bilo uz voljeni klub, one su u velikoj mjeri i oznaka – pripadnosti.


Posjedovati člansku iskaznicu i pretplatnički komplet nije samo jamstvo najlakšeg dolaska na utakmicu. Ma koliko bila riječ »samo« o sveprisutnim plastičnim karticama, u njih je utkana i sva sila emocija.