Nema paketa za sjever

S Rujevice poručuju: Toliko puta smo apelirali na fer navijanje, a platili smo već pola milijuna kuna kazni

P. N.

snimio Ivan Volarić

snimio Ivan Volarić

Novčana kazna koju je Rijeci propisala UEFA, poručuju s Rujevice, "posljedica je neprohodnosti stepenica na sjevernoj tribini, kao i paljenja pirotehničkih sredstava na istoj tribini".



U ranim jutarnjim satima, kako smo već izvijestili, počela je prodaja ulaznica za utakmicu Europske lige proti AEK-a, a iz kluba s Rujvice priopćenjem su izrazili “iskreno žaljenje zbog novonastale situacije u kojoj su najviše zakinuti naši vjerni pretplatnici sa sjevera”.


– Još jednom naglašavamo da će Klub pokušati sve kako bi se navedena kazna ublažila, te kako bi svi pretplatnici mogli uživati u europskim utakmicma na stadionu HNK Rijeka.


Sve vlasnike kompleta ulaznica sa sjeverne tribine HNK Rijeka je izvijestila da zbog odluke UEFA-e i ispunjenog stadiona (zapadne i istočne tribine), neće biti u mogućnosti kupiti paket ulaznica niti pojedinačnu ulaznicu za utakmicu protiv FC AEK.




-To će biti moguće u slučaju promjene odluke UEFA-e, o čemu će klub pravovremeno obavijestiti sve navijače, izvijestili su iz NK Rijeke.


Novčana kazna koju je Rijeci propisala UEFA, poručuju s Rujevice, “posljedica je neprohodnosti stepenica na sjevernoj tribini, kao i paljenja pirotehničkih sredstava na istoj tribini”.


– Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-e, zbog diskriminacijskog skandiranja dijela navijača na sjevernoj tribini (kako stoji u izvješću „gazi gazi gazi cigane“, „tko ne skače pravoslavac je“ i „ubij srbina“), HNK Rijeka kažnjen je zatvaranjem sjeverne tribine.


Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim tijelima UEFA-e, naveli su s Rujevice te istaknuli da je HNK Rijeka “samo u ovoj sezoni prilikom odigravanja međunarodnih utakmica, zbog paljenja pirotehničkih sredstava i neprohodnosti stepenica, kažnjen novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 500.000 kuna”. HNK Rijeka još uvijek čeka kaznu za paljenje pirotehnike u Walesu.


– Zbog prethodno navedenog u više navrata smo upozoreni od strane UEFA-e da smo, zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca, kao klub pod posebnim nadzorom zbog čega smo više puta apelirali i molili sve naše navijače za fer i korektno navijanje. Želimo naglasiti da će od strane kluba biti poduzete sve potrebne mjere među kojima će biti i podnesena pravovremena žalba na odluku UEFA-e, sa željom da se iduća međunarodna utakmica našeg kluba odigra pred punim tribinama, naveli su s Rujevice.


.