Trijumf popravio ozračje na Rujevici

Rožman: Želio bih da zadržimo ovu energiju i protiv Slavena

Denis Frančišković

Snimio Roni Brmalj

Snimio Roni Brmalj



RIJEKA  Slaven Belupo je pred vratima, Dinamo pomalo odlazi u arhivu. No, utakmica je to koja će se pamtiti još duže vremena, “bijeli” su na krilima svoje riječke bure “otpuhali” Zagrepčane i stvorili još bolje preduvjete za  nastavak ligaškog natjecanja. Odnosi se to prije svega na ozračje. Ali i na motiviranost. Ne pobjeđuju se “modri” svaki dan, posebno ovako kompletni i s euro pedigreom, čime je riječki trijumf dodatno popravio dobre vibracije na Rujevici. I svakako dobio na posebnoj težini…


– Čeka nas jedna dosta teška utakmica jer s druge strane je ozbiljna momčad. Momčad je to koja se želi nadigravati i želi posjed lopte. Lima i Krstanović jako su dobri napadači – kaže trener Simon Rožman. – Na drugoj strani želio bih da zadržimo ovu energiju i borbu. Mladi smo i to moramo imati u sebi. 


Rožman se odmah potom osvrnuo na zdravstveni karton. Prskalo, Galović, Capan i Pavičić i dalje su out.




– Vraćaju se Gorgon i Acosty što nam u ovom trenutku puno znači. Raduje me da su u kadru – tvrdi Rožman.


Preko pobjede na Dinamom ipak se ne može tek tako lako prijeći. Pokazala je ta utakmica puno dobrih stvari u riječkim redovima.


– Svaka pobjeda diže atmosferu. No, prije svega tu bih istaknuo igrače, stvarno smo jako dobro radili u pripremama. Napravili smo puno dobrih stvari, a onda nam se dogodio taj poraz protiv Lokomotive. Ako pogledamo povijest tih susreta, pogledao sam dosta utakmica u Kranjčevićevoj i stvarno su to bile ružne utakmice.  Mislim u smislu energije i kvalitete, ali konačne izvedbe. Sigurno da je susret s Dinamom pokazao nešto sasvim drugo, jednu posebnu energiju koja se od nas očekuje. Igrali smo protiv kvalitetnije momčadi, ali krasila nas je hrabrost i borba. Želio bih da tako izgledamo i dalje – tvrdi Rijekin trener.


Utakmicu je najavio i Stjepan Lončar, jedan od ponajboljih u srazu s “modrima” koji je zaigrao umjesto Gorgona.


– Nikako nećemo potcjenjivati goste, a da su dobra momčad pokazali su i u prvom dijelu sezone. Tad su nas namučili na Rujevici, ali i druge klubove. Utakmica zahtjeva maksimalan pristup i zalaganje kao što je to bilo protiv Dinama. Bitna nam je agresivnost i igra jednog za drugog, jedino tako možemo doći do uspjeha – tvrdi Lončar.