Uoči nedjeljnog derbija

Rožman: ‘Divim se Dinamu, želio bih da i mi izgradimo tako prepoznatljivu igru’

P. N.

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Simon Rožman/Foto D. ŠKOMRLJ

Da su u HNL-u na pravoj razini kao što su u Ligi prvaka, oni bi pobjeđivali tri do pet razlike. Imaju odlične igrače i kompletna su momčad, ali mi ćemo se na drugoj strani boriti do zadnjeg daha - kaže Simon Rožman



RIJEKA Rijeka u nedjelju na Rujevici dočekuje europski Dinamo, momčad koja je prije samo dva dana u Ligi prvaka prosula bodove u sudačkoj nadoknadi i time si otežala nastavak natjecanja u Europi. Trener Rijeke Simon Rožman smatra da to neće utjecati na igru Modrih u prvenstvu, a naglasio je i veliko poštovanje prema gostima. 


– Dinamo ima veliko poštovanje od mene jer se dobro bore u Ligi prvaka. Kvalitetna su ekipa i imaju u HNL-u prepoznatljivu igru koju bih ja htio da izgradimo u Rijeci. Želio bih da iz kola u kolo imamo tu kompletnu sliku kakvu ima Dinamo. Za to im se ja divim i mislim da će u nedjelju biti u najboljem mogućem izdanju jer imaju širok kadar i trener će sigurno izabrati najbolje u danom momentu – rekao je Simon Rožman na konferenciji za medije uoči nedjeljnog susreta.


Bez obzira na jačinu protivnika s druge strane terena, Rožman najavljuje borbu svojih igrača koji će u ovoj utakmici imati velik motiv.




– Da su u HNL-u na pravoj razini kao što su u Ligi prvaka, oni bi pobjeđivali tri do pet razlike. Imaju odlične igrače i kompletna su momčad, ali ćemo se mi na drugoj strani boriti do zadnjeg daha. Igrači imaju velik motiv i ja bih od njih htio vidjeti inat u ovoj utakmici i taj timski stav koji možda malo nedostaje u nekim situacijama – kaže trener Bijelih dodavši kako su Acosty, Pavičić, Velkovski i Punčec out, dok su svi ostali igrači na raspolaganju za utakmicu. 


– Šimić se polako diže nakon ozljede i teško je od njega očekivati da nakon dvije utakmice u jednoj godini stupi na teren i nastupi kako svi očekuju. Meni je bitno da je onaj koji je na terenu sto posto spreman. Moguće je i da Escoval i Šimić skupa zaigraju.


Koji su problemi bili u utakmici s Osijekom?


– Prvo poluvrijeme je pokazalo kakvu Rijeku želimo i kako želimo igrati, ali mi nismo zasad na razini da to napravimo svih 90 minuta. Zahtijevat ću od igrača sve više i više, to je proces o kojemu smo već pričali. U tom procesu su sigurno onda problem i psihološki aspekti, ali mi ispravljamo one stvari koje su loše i to se igračima govori svaki dan. To su na kraju normalne stvari kao što se Dinamu dogodilo u zadnjih nekoliko minuta protiv Šahtara.


Mišljenje o VAR-u?


– Nisam za VAR zbog tih prekida utakmice i zato jer su onda suci u središtu pozornosti, a ne igrači i njihova igra. Suci su onda opterećeni i psihološki pa se možda više griješi. Ja sam više fan atraktivne igre bez prekida, da ljudi koji dolaze na stadion imaju nešto od toga.


Na kraju su Rožmana novinari podsjetili i na Mislava Oršića kojega je trenirao u Celju. 


– Sjećam se u kakvom stanju je bio kada je došao kod nas i mislim da smo mu puno pomogli da se podigne na razinu na kojoj je sada. Bilo mi je žao kada je otišao u Južnu Koreju, htio sam tada da ostane do kraja sezone, ali sretan sam zbog njega i zbog sve što je napravio – zaključio je trener Rijeke Simon Rožman.