Ususret spektaklu

Rijeka prvu domaću utakmicu igra protiv Dinama: S Rujevice puca pogled na titulu

Orlando Rivetti

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Imamo 3.283 pretplatnika, u ponedjeljak počinje prodaja 1.500 ulaznica. Sukladno dosadašnjoj praksi nećemo biti licemjeri i razmišljati isključivo o zaradi – kaže Vlado Čohar, direktor Rijeke



Franko Andrijašević zabio je gol, navijači Rijeke uhvatili su se glavu… Bio je, naime, u dresu Čačićeve Lokomotive i prvi je gostujući igrač koji je zabio gol na Rujevici. Drugog dana kolovoza prije dvije godine. Rijeka je od tada na svom terenu odigrala 29 utakmica (12 ove sezone za isto toliko pobjeda), nikada nije izgubila. Gosti su uspjeli tek pet puta riječki stadion napustiti neporaženi.


Dok su reprezetativci »svih zemalja« raštrkani po Europi, trener Matjaž Kek priprema momčad (ostatak) za nastavak sezone. U travnju je na programu čak šest utakmica. Četiri (Dinamo, Split, Osijek i Inter) na domaćem terenu, a dvije (Cibalia i Istra) na gostovanjima. Rijeka, četiri boda više od Dinama, fokusirana je na dvije prepreke. Prva je Cibalija, druga je utakmica svih utakmica – Dinamo! Osmog travnja na Rujevici. Kaže predsjednik Damir Mišković da bi potpisao i bod, i ostanak na plus četiri, jer »najvažnije je biti u – plusu«. Računica navijača je jasna, još jednom dobiti Dinamo i definitivno staviti šapu, hipoteku, na naslov prvaka!


Groznica


Rijeka – Dinamo bit će 30. prvenstvena utakmica na Rujevici, 13. ove sezone. Nesretan broj? Kek se ne uzbuđuje ni kada mu na tanjur servirate taktički raspored ili statistiku tradicije, a kamo li zbog nekog (ne)sretnog broja. Jasno je da s utvrde Rujevica puca pogled na naslov prvaka. Riječani su u dosadašnjih 12 domaćih utakmica primili sedam golova. Po dva od Dinama i Slaven Belupa, jedan od Hajduka, Istre i Lokomotive. Novi test od kakva je materijala izgrađen defenzivni blok bit će protiv Dinama.




Budući da je Dinamo prvi sljedeći gost Rujevice, stadion će biti pun kao oko. Jamačno 6.000 ljudi.


– Imamo 3.283 pretplatnika, u ponedjeljak počinje prodaja 1.500 ulaznica. Sukladno dosadašnjoj praksi nećemo biti licemjeri i razmišljati isključivo o zaradi, prodaji svih ulaznica, već nastavljamo s akcijom »Rijeka, prijatelj gradova«, u ovom sučaju to su Senj i Buzet, kao i onoj »Rijeka prijatelj djece«. Dolazi Dinamo, groznica već trese Rujevicu, Grad i cijelu regiju, ali idemo dalje sa svim projektima – govori direktor Rijeke, Vlado Čohar. Na pritužbe da su ulazice preskupe Čohar će servirati podatak da je za prošlo gostovanje Dinama netko kupio ulaznicu za nečlanove, od 650 kuna! Sada je ta tribina – rasprodana. Na prošloj utakmici Rijeke i Dinama u »slobodnu prodaju« pušteno je 1675 čarobnih papirića…– Približavamo se brojci od 5.000 članova. Članovi i pretplatnici imaju popust, mogu višestruko povoljnije do ulaznica. Primjerice, Sektor I, ako je na dan utakmice 90 kuna, članovi mogu ranije nabaviti za 70. Za neke djelove stadiona na Rujevici može se kupiti ulazica za 25 kuna. Za svačiji džep!

Pakleni svibanj


Nedvojbeno, 8. travnja, je utakmica za pamćenje, utakmica o kojoj će se priča desetljećima. Možda odlučujuća u utrci za naslov prvaka Hrvatske. Navijači sanjaju otvorenih očiju. Bez obzira na to što je Dinamo sve žilaviji. Ali Zagrepčani moraju trčati za Riječanima….


Gostujući navijači? Za njih je predviđen »kavez« za 350 mjesta. Ne zna se još u kakvu će aranžmanu doći. Ako budu dvije frakcije imat će 50 i 150 mjesta.


Susret s Dinamom posljednji je susret trećeg kruga (27. kolo), a posljednji ogled, prvenstveni, dviju momčadi bit će u Maksimiru (36. kolo), 27. svibnja. Kao što je sigurno da je nakon toga na programu još jedan sudar najboljih, u finalu Kupa u Varaždinu 31. svibnja. Pakleni svibanj, jer 13. u goste stiže Hajduk, a Armada slavi 30. rođendan… Bit će veselo. U Gradu i na Rujevici. U svakom slučaju susret s Dinamom je utakmica koju treba vidjeti uživo.