Osvrt Orlanda Rivettija

Riječani potrošili kredite u cirkusu Gavranović!

Orlando Rivetti

Ako sudbina »Rijeke« u susretu s »Lokomotivom« ovisi o Gavranoviću, ostavku moraju u paketu dati Juričić i Kek



Nakon što je u dva dana potrošio dvije press konferencije da bi čelnicima kluba, prije svega nadređenima, sportskom direktoru Srećku Juričiću i predsjedniku Damiru Miškoviću, objasnio što im je činiti nakon što momčad izgubi četiri od pet posljednjih utakmica, odnosno sugerirati kako bi trebali raspetljati krizu HNK »Rijeka«, od Matjaža Keka se očekuje da danas u Kranjčevićevoj objasni svojim igračima linije kretanja u oba pravca i ono što je najvažnije kako se dobiva utakmica! Da napravi ono za što je kraljevski plaćen (neke novine pišu o 400.000 eura po sezoni, ali navodno i više), vrati momčad na pobjedničku stazu.


Ako mu Juričić i Mance nisu podvalili lažnu kinesku roba iz pekinških – Silk marketa. Doveli igrače u lažnim »firmato odijelima«. Nakon poraza od »Osijeka«, »Dinama« i »Austrije« slušali smo istu dosadnu glazbu, a manje o tome zbog čega je netko igrao tamo gdje nije trebao, odnosno zbog čega su neki grijali klupu…


Danas u Kranjčevićevoj »Rijeka« nema izbora. Osuđena je na pobjedu. Susret s Bečanima je obrazac kako se ne smije igrati protiv bilo koje malo ozbiljnije momčadi. Nije »Lokomotiva« jaka kao »Austria«, ali je zato mnogo opakija sa svojim trenerom, bivšim igračem »Rijeke«, Trapattonijem iz Dervente – Marijom Tokićem. Kek zna nešto o tome… Lani je bila druga priča, sada bi novi poraz produbio krizu do neslućenih razmjera. Bez obzira na to što Mišković neće mijenjati trenera pod cijenu da izgubi 10 utakmica zaredom, a Juričić je javno rekao: Stojimo iza Keka, nije problem u treneru! Imaju Kek i igrači podršku čelnika kluba i navijača, ali sve ima svoje granice… U mnogo težoj situaciji od Keka je trener »Milana« Montella (Milan dolazi na Rujevicu 7. prosinca), koji će danas odletjeti ako ne pobijedi »Sassuolo«. Tvrd je trenerski kruh…




Neće biti Maleša (morao je biti u sastavu protiv Austrije!) i Kvržića zbog žutih kartona, ali navodno bi se u sastav mogao pojaviti »vanzemaljac« Mario Gavranović.


Napadač koji protiv »Dinama« nije igrao zbog problema s aduktorom, ali neki su tvrdili da je u pitanju zadnja loža… Nema gore nego kada se čovjek zapetlja u čvor laži. Zagrebačke ga novine već najavljuju kao pojačanje »Dinama« za nastavak sezone, a traži se i vođa navale »rovokopač«. Matjaž Kek se skriva iza prsta, igrač je »Rijeke«! Budite ozbljni svi zajedno! Mario Gavranović nije Diego Maradona da bi netko mogao trpjeti njegova »ženska raspoloženja«, da bi sve vukao za nos… Ne ulazeći u stanje njegova aduktora. Gavranoviću hvala na svemu što je napravio za »Rijeku«, vjerojatno ga je Mišković dobro platio, a sada je pokazao svoje drugo lice.


Odlazi bez financijske nadoknade. Nakon što je razorio svlačionicu. Dosta nam je floskula o atmosferi u svlačionici, Gavranović je bez obzira na sve, zaključio poglavlje »Rijeka«! Ako bude igrao danas u Kranjčevićevoj na sljedećoj utakmici na Rujevici treba staviti veliki šator preko cijelog terena… Jer, to je cirkus!


Jer ako sudbina »Rijeke« u susretu s »Lokomotivom« ovisi o Gavranoviću, ostavku moraju u paketu dati Juričić i Kek! U srpnju su potpisali ugovor do 2020. godine…


Zaboravite status »Lokomotive«, teren krumpirište u Kranjčevićevoj, suđenje kao alibi… Dovoljno je bilo gluposti u igri »Rijeke« u prethodnim utkmicama da samo pobjeda može ublažiti rane svakog Riječanina!