Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Zabija i poluspreman

ROBERT MURIĆ: Na kojem sam postotku forme? Pa na 80 posto, kao i uvijek, ha, ha...

Robert Murić/Foto V. KARUZA
Robert Murić/Foto V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 22. srpanj 2019. u 16:00 2019-07-22T16:00:00+02:00

Trenerove kritike su mi dosta pomogle da se dignem. I da još bolje radim. Treba mi još malo da uhvatim pravu formu nakon što sam bio s mladom reprezentacijom na EP-u. Onda sam imao tjedan dana slobodno, kasnije sam se priključio - rekao je Murić.

RIJEKA Nogometaši Rijeke pobjedom su otvorili najnovije prvenstvo i uz dva majstorska, atraktivna pogotka Roberta Murića bilo je to sve što će se pamtiti u njihovoj igri. Naravno, za ljepši dojam susreta pobrinuo se i Matija Kolarić pogotkom uz bok Murićevih. Riječani su puno teže od očekivanog slomili otpor žilavih Varaždinaca koji su od izjednačujućeg gola (22’) do odmora ravnopravno parirali »bijelima«, posebice trkom. I to je period igre koji je najviše zabrinuo Igora Bišćana. Ponajprije zbog pada u igri, dojam je da je momčadi nedostajalo svježine, a evidentno i ideje. I više napadačke poduzetnosti...

Rijeka je igrala s dosta opreza, dobro postavljena formacija Borimira Perkovića bila je nešto kao i kad se Dinamo susreće s problemima na dobru postavljenu igru Rijeke. A kad Kvržić (na lijevom krilu), uz Pavičića i Halilovića nije raspoložen, a Čolak odsječen bez prave lopte, vidljivo je koliko Rijekina igra pati, gubi na protočnosti i automatizmu. Drugi gol Murića pao odmah očetkom nastavaka nakon čega »bijeli« više nisu dozvolili Varaždinu da se razmaše kao u prvom dijelu. Držali su pod kontrolom sva događanja na travnjaku, igrali na sigurno i odmah u startu razbijali sve pokušaje brzonogih gostiju u razvijanju napada. Pritom je svih jedanaest gostujućih igrača veći je dio utakmice proveo isključivo na svojoj polovici.

No, kad ne ide ostatku momčadi, ide Robertu Muriću. Gledateljima je opet s posebnim guštom lijepo bilo viknuti njegovo prezime na poziv službenog spikera, a doživio je i ovacije prilikom izlaska s travnjaka u 78. minuti. Nako utakmice primao je posebne čestitke od Bišćana, Ivana Mancea, Srećka Juričića... Bio je vidno sretan, dobro raspoložen.

- Znao sam zabiti dva gola na utakmici, ali ne ovakva. Ovi su stvarno bili dobri. Kod prvog gola obrana se nekako umrtvila, nisu me napadali, ja sam samo projurio kraj svih i na kraju zabio... Bilo je i lažnjaka, ha, ha... Kod drugog gola htio je pucati Halilović, a onda je Bišćan viknuo neka ja opalim i eto, uzeo sam loptu i zabio. Zašto sam pucao u vratarev kut? Pa rekao mi je naš trener vratara Gojko Mrčela. Ipak je Nevistić naš vratar na posudbi, trener ga jako dobro pozna - kaže Murić i priznaje da su Varaždinci, inače njegovi susjedi dosta namučili »bijele«. I priznao da je momčad bila malo »teška«...

- Varaždin se dosta dobro postavio, stvarno svaka im čast. I čestitke što su ušli u Prvu ligu. Dobro su nam parirali i pokazali da se mogu nositi s momčadima iz samog vrha HNL-a. Ovo je bila tek prva utakmica, treba nam još svježine. Treba biti strpljiv i ići pomalo, od utakmice do utakmice - dodaje Murić koji je dosad zabio šest golova za Rijeku.

Priznaje da se za ovakve situacije redovito priprema na treninzima.

- Dan prije sam baš vježbao na treningu slobodnjake. Je li netko bolji od mene? Pa zasad ne, ha, ha... - reći će Rijekin osebujni »topnik« čija ljevica znao biti »dinamitna«, ali itekako mekana (ubačaj 66’).

Dosta se ranije, tek kad je došao na Rujevicu, ali i ovih priprema govori o Murićevoj (ne)spremnosti.

- Mance me pitao koliko sam spreman, a ja sam odgovorio - dovoljno da riješim utakmicu!

Posebno kritičan prema njemu bio je trener Bišćan i to nakon generalke s Apoelom kad je momčad odigrala jako zapaženo, a Murić djelovao skroz nezainteresirano. Pomalo i izgubljeno na travnjaku Kranjske Gore.

- Te trenerove kritike su mi dosta pomogle da se dignem. I da još bolje radim. Treba mi još malo da uhvatim pravu formu nakon što sam bio s mladom reprezentacijom na EP-u. Onda sam imao tjedan dana slobodno, kasnije sam se priključio. Na kojem sam postotku forme? Pa na 80 posto, kao i uvijek, ha, ha... - dodaje u šali Murić aludirajući na znane priče o njegovoj stalnoj borbi s formom.

Bišćan ga dosta kritizira kad treba, ali mu i neizmjerno vjeruje. Poseban je to tip igrača kojeg treba znati uklopiti u momčad. Znanje je pritom neupitno...

- Kad sam došao nisam mislio odmah da ću odigrati toliko utakmica u kontinuitetu. Zahvaljujem se Bišćanu na tome. To me je diglo, dalo dosta sampouzdanja. Na meni je samo da radim što više - tvrdi Murić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.