Oproštaj od Rujevice

RIJEKA DOČEKUJE LOKOSE Raspopović: ‘Vidjeli smo njihove dobre i loše strane’

Denis Frančišković

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Nogometaši Rijeke danas se natjecateljski opraštaju od Rujevice i na neki način turbulentne godine. Godine o kojoj će crtu podvući već u ponedjeljak na istom mjestu na Bijeloj noći HNK Rijeka prvi čovjek kluba Damir Mišković od koga se s nestrepljenjem očekuju nove klupske smjernice za 2019. godinu. Nakon današnjeg sudara s Lokomotivom, »bijelima« za definitivan oproštaj od nogometne jeseni slijedi gostovanje u Koprivnici.


»Lokosi« su nenadano u samoj završnici prvog dijela postali krupna lovina, današnji derbi ima specifičnu težinu, pobjednik će, bude li ga, praktički zakaparirati poziciju doprvaka iza zagrebačkih »modrih«. A nakon svega što se događalo u prvih deset kola, za Riječane bi to bio podvig kojemu treba »skinuti kapu«. Pod vodstvom Igora Bišćana »bijeli« su se rezultatski preporodili, imaju pet poraza i remi, nanijeli su prvi poraz Dinamu i u Gradskom vrtu odigrali najbolju utakmicu polusezone.


Protiv »lokosa« preokretom su se vratili i osigurali polufinalnu utakmicu Kupa Hrvatske, nanijevši im tako već peti poraz u tom natjecanju.




Rijeka je izgubila posljednje dvije prvenstvene utakmice od Zagrepčana i to u Kranjčevićevoj, no na Rujevici iza nje je impresivan niz od čak devet domaćih pobjeda! Lokomotiva je svoju posljednju pobjedu ostvarila još na Kantridi u travnju 2013. godine (1:3).


Za desni bok danas će, kao i u prethodnim utakmicama, biti zadužen Momčilo Raspopović. Mladi Crnogorac vjeruje u svoju momčad i novu pobjedu.


– Dolazi nam dobar i poznat protivnik s kojim smo imali priliku nedavno igrati u Kupu i vidjeti dobre i loše strane. Iz te utakmice izvukli smo pozitivan rezultat i prošli dalje. Nadam se istom ishodu i na Rujevici – kaže Raspopović.