Prijelazni rok

RI MERCATO Traži se napadač i vezni, poker asova odlasku?

Orlando Rivetti

Je li Gorgon odigrao posljednje minute na Rujevici / Foto: V. KARUZA

Je li Gorgon odigrao posljednje minute na Rujevici / Foto: V. KARUZA

Još nema nikakvih konkretnih ponuda, samo dosta upita. Imamo kontrolu situacije, ako netko ode brzo ćemo reagirati i popuniti upražnjeno mjesto, kaže Ivan Mance



RIJEKA Nakon što je na Rujevicu stigao makedonski reprezentativac i dosadašnji član Vardara iz Skoplja Darko Velkovski,Rijeka više ne traži stopera, iako je situacija sa Župarićevom posudbom dosta nejasna.


Pescara, naime, traži puno novaca, previše za Rijekine prilike, običaje i filozofiju mercata.


Zagonetka je i Leovčeva posudba iz grčkog PAOK-a, kojega bi Matjaž Kek od početka priprema rado vidio u dresu Rijeke, ali…




Put Engleske mogao bi krenuti vratar Simon Sluga, koji je imao sjajnu sezonu. Je li na odlasku Alexander Gorgon koji bi želio potpisati još jedan izdašniji ugovor? Filip Bradarić je sada mislima na Svjetskom prvenstvu, krajem tjedna počinju pripreme za mundijal, a on je jedini riječki reprezentativac. I on bi nakon mundijala, navodno, mogao put Engleske, nova destinacija nakon što je ranije bila aktualna Italija…


Najbolji igrač HNL-a, Brazilac Heber, po ocjenama izvjestitelja sportskog lista SN, drugi strijelac prvenstva, mogao bi u europsku avanturu nakon Koprivnice, odnosno Rijeke, gdje je stekao punu afirmaciju.


Je li ova četvorka na odlasku? U klubu razumljivo ne govore, ali jasno je da mora biti prodaje i ovog ljeta da bi se zatvorio budžet za novu sezonu.


– Još nema nikakvih konkretnih ponuda, samo dosta upita – govori zamjenik sportskog direktora Ivan Mance.


– Imamo kontrolu situacije, ako netko ode brzo ćemo reagirati i popuniti upražnjeno mjesto.


Srećko Juričić, sportski direktor, kazat će da prate jednog veznog igrača i jednog napadača. Traži se, dakle, zamjena za Bradarića i Hebera, odnosno Gorgona, koji bi se trebali prodati.


Prijelazni rok počinje 15. lipnja, a završava 31. kolovoza…


Bit će to dugo toplo ljeto, kao i uvijek kada je u pitanju Rijeka, jer najbolji se poslovi obavljaju u posljednji čas… Na užasavanje trenera.