Sportski direktor

REDIZAJN NA RUJEVICI Srećko Juričić potvrdio transfer Eleza, ponudu za Maleša, ali otkrio i veliku promjenu u stručnom stožeru Rijeke

Ivan Volarić

Najznačajnija novost je da nakon pet i pol godina odlazi talijanski stručnjak za kondicijsku pripremu Ugo Maranza, a na njegovo mjesto dolazi Aris Naglić



RIJEKA Jutarnjim testiranjima počele su pripreme nogometaša “Rijeke”. Uoči poslijepodnevnog treninga, koji će biti otvoren za novinare, održana je presica na kojoj je sportski direktor Srećko Juričić potvrdio kako je transfer Josipa Eleza u “Hannover” realiziran, te kako je na klupsku adresu stigla ponuda za Mate Maleša.


Riječ je navodno o jednom kineskom superligašu koji je spreman izdvojiti 450 tisuća eura na ime odštete.


Što se Eleza tiče on odlazi na šestomjesečnu posudbu do ljeta kada “Hannover” ima obvezu otkupa ugovora pod unaprijed dogovorenim uvjetima (ukupno tri milijuna eura).




Na odlasku je i Florentin Matei.


Osim napadača Antonia Mirka Čolaka (dolazi na posudbu iz Hoffenheima) u dolasku je i veznjak, odnosno branič “Lokomotive” Luka Capan, a traje još potraga za nekoliko igrača koji bi se prema Juričićevim tvrdnjama trebali uskoro staviti na raspolaganje treneru Matjažu Keku.


Juričić je potvrdio da su u kombinacijama branič “Istre 1961” Joao Escoval i veznjak Marijan Ćavar iz “Zrinjskog”.


Osim igračkog kadra promjene će doživjeti i stručni stožer prve momčadi. Najznačajnija novost je da nakon pet i pol godina odlazi talijanski stručnjak za kondicijsku pripremu Ugo Maranza, a na njegovo mjesto dolazi Aris Naglić, dosadašnji trener u školi nogometa, inače sin Aramisa, proslavljenog riječkog košarkaška.


Zanimljivo je i da sportski direktor “Rijeke” ni za milimetar nije korigirao klupske ciljeve iako su klub napustili nositelji momčadi.


– Po svemu kako slažemo ekipu ona će biti snažna i kvalitetna. Ciljevi su stalno isti, želimo se boriti za prva mjesta u HNL-u, za igranje u Europi. Osim toga pred nama je na proljeće i polufinale Kupa gdje bi također mogli otići do kraja. Znači naši ciljevi se nimalo ne mijenjaju – rekao je između ostaloga Juričić.