Nastavak bojkota

RAZJEDINJENOST Verbalni obračun sjevera i zapada, baklje u terenu… Što je sljedeće na Rujevici?

Denis Frančišković

Foto Roni Brmalj / Silvano Ježina / Vedran Karuza

Foto Roni Brmalj / Silvano Ježina / Vedran Karuza

Armada bi trebala pustiti politiku kluba ljudima kojima ga vode i navijati. Najbolje im leži navijanje. A Bišćan što je napravio, napravio je . Svi smo nešto napravili s 20 godina - kaže Veljko Kastelic, jedan od starijih navijača sa zapada



RIJEKA Nogometaši »Rijeke« u slavljeničkom su ozračju sinoć napustili Rujevicu, pod svjetlima reflektora ovaj put naklonili su se zapadnoj, središnjoj tribini, držeći se za ruke. U isto vrijeme praznio se poluprazni sjever. I vatromet je mogao početi… Rezultatski sjajna riječka večer s olovnim oblacima nad Rujevicom koji su samo prošli iznad kampa dok se utakmica igrala. A navijački?


Najnoviji derbi više je nego ikad donio razjedinjenost riječkog navijačkog puka, u završnici utakmice donio i verbalni navijački obračun sjevera i ostatka tribina. Armada je nastavila svoj bojkot, u 17. minuti počela skandirati »Armada, Armada« i izvjesila transparent »Bio si uz klub u najtežim trenucima. Zauvijek si u našim srcima« s brojem 17, poslavši znakovitu poruku nekadašnjem igraču Damiru Kreilachu koji je bio gost derbija.


Zvižduci sa sjevera 


U 76. minuti sa sjevera je počelo vrijeđanje Igora Bišćana i zvižduci s ostatka tribina kao odgovor Armadi. U 80. su s istog mjesta poletjele na teren baklje i rakete, jedna umalo pogodila vratara Livakovića. Uslijedila je kraća stanka i novo skandiranje sa sjevera »Kantrida, Kantrida! «




Kraj utakmice donio je ovacije Bišćanu sa zapada. Bio je to subotnji navijački obračun na Rujevici u kojem su se tribine složile samo u jednom – zvižucima Gavranoviću.


– Armada bi trebala pustiti politiku kluba ljudima kojima ga vode i navijati. Najbolje im leži navijanje. A Bišćan što je napravio, napravio je . Svi smo nešto napravili s 20 godina – kaže Veljko Kastelic, jedan od starijih navijača sa zapada.


Rade Lisica utakmicu je pratio u društvu Željka Tambića i Zvonka Stankića.


– Bojkot Armade u principu i odobravam i ne. Poštujem njihove stavove, ali mislim da to najviše šteti klubu. Mislim da se tu neće ništa promijeniti, Armada neće ići protiv svog stava – kaže Lisica.


Sasvim suprotnog mišljenja je Anđelko Hodžić.


– Taj bojkot je sto posto pogrešan. Žive u prošlosti i stalno se na nešto vraćaju. Bišćan se ispričao, žao mu je… Mislim da Armada nije u pravu. Klub tu najviše gubi, a klub bez pravih navijača nije klub – smatra Hodžić.


Trinaestipolgodišnji Saša Lukić na utakmicu je došao u društvu oca. I s nestrpljenjem čekao što će donijeti događanja na travnjaku.


– Nenavijanje Armade nije u redu, jer trener će se dokazati. Mislim da će se to promijeniti kada dođu sve bolji rezultati. Vjerujem u ovu ekipu, ako se sad ne vratimo u vrh, vratit ćemo se sigurno iduće sezone – kaže Lukić.


Šteta za klub 


Grobničan Tomislav Frlan znano je navijačko ime s riječkih nogometnih terena.


– Ne odobravam ove poteze Armade. Koliko su samo štete napravili, a klub sve to poplaćao. Ja bih rekao da to nisu navijači, jednim dijelom su huligani. Ako imaju što u glavi, trebali bi promijeniti neke stvari. Ako ne, neka ovako ostane, nećemo propasti bez njih – kaže Frlan.


Dragan Vrbaški na tribinama je redovito od 1975. godine.


– Ne slažem se s postupcima Armade, jer klub je iznad svih. Klub je privatni, ima svog vlasnika s kojim se možemo ili ne moramo slagati. Ali mu moramo odati priznanje za sve što je dosad napravio. Želim da tako bude i dalje. Meni ne pada na pamet nenavijati makar mi koji smo na centralnoj tribini za njih i nismo navijači. No, to je neka druga priča – zaključio je Vrbaški.


Jučer je počelo i završilo na verbalnom obračunu sjevera i ostatka tribina, poglavito zapada. Što je sljedeće?