Suradnja kluba i lokalne zajednice

Primorsko-goranska županija daruje pripadnicima Civilne zaštite godišnju pretplatu na utakmice HNK Rijeke

Hina

Luka Ivančić

Luka Ivančić

Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić podsjetio je na važnu ulogu pripadnika Civilne zaštite, posebice tijekom obilnih snježnih oborina protekle zime, kad su pomagali uklanjati snijeg na najugroženijim mjestima



Pripadnici postrojbe Civilne zaštite s područja Primorsko-goranske županije dobili su besplatnu godišnju pretplatu za utakmice HNK Rijeke, a taj je pilot-projekt županije i toga nogometnog kluba način zahvale volonterima za njihov angažman i doprinos zajednici, rečeno ja na predstavljanju projekta u petak na stadionu na Rujevici.


Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić podsjetio je na važnu ulogu pripadnika Civilne zaštite, posebice tijekom obilnih snježnih oborina protekle zime, kad su pomagali uklanjati snijeg na najugroženijim mjestima.


“Posebno nam je zadovoljstvo da se HNK Rijeka kao jedna sportska perjanica u našoj regiji odlučila na ovaj projekt kojim će svaki pripadnik imati svoje mjesto na tribini”, rekao je Boras Mandić.


Istaknuo je kako je taj projekt samo početak inicijative da se pripadnicima Civilne zaštite osiguraju povlastice kakve imaju njihovi kolege u Švicarskoj, od besplatnih vrtića i prijevoza za djecu do besplatnog korištenja sportskih terena.Glavni direktor HNK Rijeke Luka Ivančić zahvalio je Primorsko-goranskoj županiji na dosadašnjoj suradnji te je pohvalio nagrađivanje volontera na taj način. Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje iz Rijeke Matko Škalamera izrazio je zadovoljstvo što živi u županiji koja misli na volontere. Kako je rekao, u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje razmišlja se o zakonu ili pravilniku kojim bi se uvelo nagrađivanje volontera u ovakvim sustavima.U Primorsko-goranskoj županiji dvije su postrojbe Civilne zaštite sa 60 pripadnika.