Vaganje na Rujevici

Pregovori stavljeni na čekanje: Struka odgodila Essienov angažman?

Ivan Volarić

Damir Mišković / Foto Ivica TOMIĆ

Damir Mišković / Foto Ivica TOMIĆ

Essienovu dolasku ispriječila se procjena klupske struke da bi jedan takav angažman u ovom trenutku poremetio harmonične odnose u momčadi



RIJEKA – Neki su priču oko »Rijekina« pokušaja angažmana Michaela Essiena proglasili neozbiljnom…


Teško bi se s time složio Damir Mišković, koji je krajem prošloga tjedna potrošio puno vremena i novaca (vrijeme je u svijetu biznisa novac…), kako bi se između poslovnih sastanaka u Londonu uz pomoć riječke veze (Jonathan Kukuljan), sastao s čelništvom »Chelseaja« i ganskim veznjakom te ih pokušao uvjeriti da se na Rujevici rađa prvak Hrvatske, koji ne želi biti samo prolaznik u pretkolima Lige prvake.


Sama vijest proizvela je za hrvatske prilike nezamisliv promidžbeni učinak (prenijeli su je svi važniji otočki portali!), a mogla je i sportski, pa i poslovni. Istina, Essien je u 34. godini, posljednju utakmicu odigrao je prije pola godine, ali pregovore s čelnim čovjekom »Rijeke« dočekao je trenirajući s igračima »Chelseaja«.




Sigurno nije više u stanju igrati 90 minuta na najvišoj razini, ali vjerojatno je mogao pomoći »Rijeci« u borbi za naslov, možda i proboju u skupine Lige prvaka.


Osim toga, mogao je svojom pojavom ili medijskim istupima podignuti cijenu svim igračima »Rijeke« pa i otvoriti neka vrata u inozemstvu iza kojih se krije potencijalni sponzor, ulagač u momčad uz pomoć čijega kapitala bi »Rijeka« ovoga ljeta mogla »napasti« Ligu prvaka. Pregovori su do daljnjega stavljeni »na čekanje«…


Essienovu dolasku ispriječila se procjena klupske struke da bi jedan takav angažman u ovom trenutku poremetio harmonične odnose u momčadi.


Razumljiva odluka iza koje stoji najjači argument u nogometu – rezultat i igra. Sve to je pokazatelj da Mišković, osim što svakodnevno ozbiljno i aktivno promišlja klupsku budućnost, itekako respektira svoje suradnike.