Andrej Prskalo

Pregovaram oko novoga ugovora, ali ništa još nije definirano do kraja

Marko Cvijanović

Andrej Prskalo/Foto HNK Rijeka

Andrej Prskalo/Foto HNK Rijeka

Radim, tu sam, na dispoziciji. Uostalom, kod nas vratara se sve može promijeniti preko noći. Treniram maksimalno i ne odustajem. U svakom slučaju, ostajem sigurno do ljeta  - kaže Prskalo

RIJEKA Andrej Prskalo konačno trenira punim intenzitetom. Konačno zato što je izvjesno vrijeme muku mučio s ozljedama nakon što je poslije šampionske sezone spletom nenaklonjenih okolnosti Simonu Slugi prepustio mjesto prvoga vratara. To ne znači da mu nedostaje elana. Dapače.– Rad, red i disciplina. Nema druge – kaže Andrej Prskalo, koji hvali uvjete u Albufeiri.

– Hotel je odličan, teren bolji nego što je bio prijašnjih godina. Odlično treniramo, za sada je sve super. Motiv? Uvijek imam motiva, na svakom treningu dajem maksimum, kod mene je uvijek tako bilo.


Ponude


Prskalo je jedan od onih igrača riječkoga prvoligaša kojima na kraju sezone istječe važeći ugovor. Pregovori oko produljenja su u tijeku, baš kao i zimski prijelazni rok tijekom kojega nema konkretnih ponuda za njegove usluge.


– Pregovaram s klupskim čelnicima oko novog ugovora, sve opcije su otvorene. Ništa još nije definirano do kraja. A ponude… Uvijek zovu neki menadžeri, ali nije to ništa konkretno. Dok nema službene ponude, ne treba to ni posebno ozbiljno shvaćati. Ima puno obećanja, a što je od toga istina… Radim, tu sam, na dispoziciji. Uostalom, kod nas vratara se sve može promijeniti preko noći. Treniram maksimalno i ne odustajem. U svakom slučaju, ostajem sigurno do ljeta.




Protiv Wolfsburga je branio jedno poluvrijeme, trener Igor Bišćan odlučio je u prvoj oglednoj utakmici na portugalskim pripremama svakom vrataru dati jednaku minutažu.


– Koliko god taj rezultat bio izražen, mislim da je u našoj igri bilo i nekih dobrih stvari. Uostalom, naš je trener mijenjao puno više nego trener Wolfsburga, a i nama je ta utakmica došla na početku, njima na kraju zimskih priprema pa i to treba uzeti u obzir. Doduše, katkad te utakmice protiv jačih protivnika dobro dođu da vidiš gdje si i što si. One znaju biti dobar pokazatelj trenutačnoga stanja.


Odnos


Bez obzira na status drugoga vratara, Andrej o novom treneru ima samo riječi hvale.


– Naš je odnos vrhunski. Bišćan je na mene ostavio jako dobar dojam, s profesionalne i ljudske strane. Mislim da radi jako dobar posao, a s nama vratarima je uvijek isto, ne možemo braniti obojica, odnosno trojica ili četvorica, nego samo jedan. Treba se boriti i biti jedni drugima podrška, kod mene je uvijek tako bilom, i onda kad sam ja bio prvi, a Sluga drugi vratar. Uvijek smo jedan drugoga gurali.


Riječani večeras od 20 sati po srednjeeuropskom vremenu protiv švicarskoga drugoligaša Servettea igraju svoju drugu pripremnu utakmicu u Albufeiri. Što mogu »bijeli« protiv momčadi koja će vjerojatno na kraju sezone izboriti plasman u elitni švicarski nogometni razred?


– Kod prijateljskih utakmica često nema pravila, nekad nešto mogu pokazati, nekad ne. U svakom slučaju dobro će nam doći da se dalje uigravamo i da opet na djelu vidimo naše mlade igrače.


Kad su u pitanju proljetne ambicije, Prskalo je sasvim jasan kad su u pitanju glavni ciljevi.


– Nadam se da ćemo se boriti za drugo mjesto, volio bih kad bismo nastavili tamo gdje smo počeli otkako je došao novi trener. Krenuli smo uzlaznom putanjom, nanizali puno dobrih rezultata, vjerujem da ćemo i u proljetnom dijelu sezone biti na tom tragu. Cilj je, naravno, plasman u finale Kupa kao najbolja prilika u kontekstu ostvaranja trofeja – zaključio je Prskalo.