Prijelazni rok

Potpis Lončara samo formalnost, čeka se odgovor Pescare za Župarića i PAOK-a za Leovca

Orlando Rivetti

Vodstvo riječkog nogometnog prvoligaša sve dogovorilo sa »Širokim Brijegom« i darovitim veznjakom Lončarov potpis stvar formalnosti



RIJEKA Do potpisa ugovora treba dogovoriti još neki sitni detalj, ali, kažu na Rujevci, sve je utanačeno u trokutu »Rijeka« – »Široki Brijeg«, odnosno igrač. Potpis Stjepana Lončara, 21-godišnjeg igrača »Širokog Brijega«, pitanje je formalnosti. Lončar je treći dvadesetogodišnjak koji u ovom prijelaznom roku stiže na Rujevice nakon Makedonca Darka Velkovskog iz »Vardara« i Marija Pavelića iz »bečkog Rapida«.


Riječ je o mladim, talentiranim igračima koji u »Rijeci« vide svoju šansu za dokazivanje i afirmaciju. A »Rijeka« nastavlja politikom dovođenjem mladih talentiranih igrača koji mogu pomoći u stvaranju rezultata, a kasnije napraviti dobar transfer.


Velkovski je stoper, može igrati i zadnjeg veznog. Pavelić je desni bočni u oba pravca, a Lončar igrač sredine terena. Njegov trener Goran Sablić, tvrdi da može igrat sve tri pozicije u veznom redu. Onu prema naprijed, iza prve špice, i zamijeniti Bradarića na zadnjem veznom, ako kapetan napusti »Rijeku«. Lončar je u posljednjim susretima Premijer lige BiH igrao i po lijevoj strani kao ofenzivni vezni. Ljevak je, potentan, veoma dobar u igri jedan na jedan, napada slobodno prostore između linija. Talentirani reprezetativac BiH. Mnogi osporavaju vrijednost Premijer lige, ali individualno znanje je – kvalitet.




Velkovski, Pavelić i Lončar, tri nova imena za trenera Keka, novi izazovi. Ugovor je produljio vratar Simon Sluga… Drugih novosti nema u iščekivanju odgovora »Pescare« na ponudu za otkup Župarićeva ugovora, a traju razgovori s PAOK-om oko Leovca.