Uoči 100. međunarodne utakmice

Poruka u Dražicama: “Mi vjerujemo, deri Rijeko!”

Kristian Sirotich

Snimio Kristijan Sirotić

Snimio Kristijan Sirotić

Ne znači da su oni navijači koji su ostali kući izgubili vjeru. Možda upravo poruke što su danas osvanule u Anasovim Dražicama dodatno motiviraju Kekove izabranike. Jednostavno, Rijeka i riječki prsten vjeruju »Rijeci«. I vjeruju u čuda!



Nogometaši Rijeke večeras u Aberdeenu igraju stotu klupsku međunarodnu utakmicu. Budući da su prije sedam dana na Kantridi od nekad slavne škotske momčadi doživjeli težak udarac (0:3) o ishodu večerašnje utakmice ovisi kakvim će slovima ostati zapisana u klupskoj povijesti.


»Nogomet nije matematika«, reći će dan uoči utakmice Vedran Jugović. I potpuno je u pravu, upravo zbog toga sport ima onu svoju posebnu draž. Znaju to svi u »bijelom« taboru, zbog toga u Aberdeen nisu otputovali pokunjenih glava, na stadion Pittordie istrčat će  nošeni velikom željom, izraženom ambicijom i bodreni od strane stotinjak navijača koji su unatoč svim negativnim okolnostima (rezultat, za hrvatske prilike prilično skupi aranžmani) ipak odlučili otisnuti na dalek put.


To, naravno, ne znači da su oni navijači koji su ostali kući izgubili vjeru. Možda upravo poruke što su danas osvanule u Anasovim Dražicama dodatno motiviraju Kekove izabranike. Jednostavno, Rijeka i riječki prsten vjeruju »Rijeci«. I vjeruju u čuda!