Prazan sjever

Počela prodaja paketa ulaznica za Europsku ligu: Na Rujevici bez organizirane podrške navijača protiv AEK-a?

Ivan Volarić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Nije baš u skladu s proklamiranom klupskom krilaticom "Zajedno smo Rijeka" (kažnjivo navijanje protiv Olympiakosa podržao je i dio navijača-pretplatnika na istoku i zapadu...), ali je sigurno najjednostavnije riješenje.



RIJEKA – U jutarnjim satima utorka počela je prodaja paketa ulaznica za tri domaća ogleda nogometaša “Rijeke” u Europskoj ligi. Do ove subote do ulaznica će moći jedino pretplatnici, ali zahvaljujući odluci UEFA-e o pražnjenju sjeverne tribine klub je odlučio da će to pravo uskratiti svim vlasnicima paketa sa sjeverne tribine.


Nije baš u skladu s proklamiranom klupskom krilaticom “Zajedno smo Rijeka” (kažnjivo navijanje protiv Olympiakosa podržao je i dio navijača-pretplatnika na istoku i zapadu…), ali je sigurno najjednostavnije riješenje.


Budući da se radi uglavnom o onom najgrlatijem dijelu publike i da barem za sada nije postignut dogovor između Armade i kluba ne treba isključiti mogućnost da momčad “Rijeke” protiv AEK-a zaigra bez organizirane podrške s tribina.




Naime, ukoliko UEFA ne usvoji žalbu koju najavljuju s Rujevice i ne otvori sjevernu tribinu ti pretplatnici moći će do onih ulaznica na zapadu ili istoku koje preostanu nakon što svoje pravo iskoriste preostali vlasnici godišnji paketa ulaznica.


Armada dakle u tom slučaju neće biti na okupu već raštrkana po preostalim tribinama, a u takvim okolnostima bit će nemoguće organizirati navijanje. Ne treba napominjati da će to predstavljati značajan udarac za ozračje u kojem će se igrati vjerojatno najvažnija utakmica “bijelih” u skupini.


Svi oni koji su početkom sezone bili na utakmici s “Rudešom” mogli su se osvjedočiti kako otužno može izgledati nogometna predstava kada izostane navijanje…