Nogomet ili MMA?

Pavičić o grubom Buljatovom startu: ‘Nisam to nikad doživio, uhvatio me kao da smo kečeri’

Ivana Vaupotić

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELL



Da se u nogometu statistika vodi po načelima hokeja na ledu, Domagoj Pavičić bi ostao zabilježen kao jedan od asistenata za prvi gol Rijeke u Zaprešiću. On je, naime, nakon pola sata igre na lijevoj strani ukrao loptu Antoniju Bosecu na trideset metara od gola Intera i dao je pas za Tibora Halilovića u sredinu, i to nakon što je istrpio dva klizeća starta suparničkih igrača. Bio je to ključan potez koji je Haliloviću otvorio prostor za proigravanje strijelca Roberta Murića.


– Sve se tako dobro posložilo. Uzeo sam tu loptu, a na kraju je ispalo da smo iz te akcije zabili za vodstvo. Prvi dio smo odigrali jako dobro, a u drugom smo opet malo pali, no najvažniji je konačni rezultat. U Kupu je bitan samo prolaz jer u tom slučaju nitko neće pitati kako smo igrali. Znali smo da ovo neće biti ni blizu onih 7:0 s Rujevice i zato smo odmah zaboravili na tu utakmicu. Zasluženo smo slavili i sada smo jako smo sretni zbog plasmana u finale. U Puli ćemo dati sve što možemo, a ja vjerujem da možemo osvojiti Kup – kaže Pavičić koji je u Zaprešiću još jednom bio potvrdio koliko znači za ovu momčad Rijeke.


Utakmica je mogla biti potpuno drugačija da glavni sudac Mario Zebec u 15. minuti nije pokazao samo žuti karton Jurici Buljatu nakon poteza kojeg se ne bi posramili ni MMA borci. Tada je Pavičić projurio pokraj stopera Intera, a ovaj ga je zaustavio hvatanjem rukama za glavu.




– Mislim da je to mogao biti crveni karton, ali sada nema potrebe za analiziranjem te sudačke procjene. Glavno je da nakon toga glava još uvijek čvrsto stoji na ramenima, ha, ha… Taj start stvarno je bio ružan, kao da smo kečeri. U karijeri nisam vidio ni doživio nešto takvo, ali to više nije ni bitno. Najvažnije je da smo u finalu Kupa – zaključio je Pavičić.