Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 15° 16° 13
21. lipnja 2018.
Pod riječkom urom O. Rivettija

kolumna Panika u Maksimiru, navijači ne žele Crvenu zvezdu...

 NK Lokomotiva - GNK Dinamo - Soudani i Luka Capan / Foto Sanjin Strukić/PIXSELL
NK Lokomotiva - GNK Dinamo - Soudani i Luka Capan / Foto Sanjin Strukić/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 21. travanj 2017. u 18:14 2017-04-21T18:14:00+02:00

Saša Pavličić – Bekić kaznio je divljaštvo, napravio je samo ono najmoralnije, ispravio grešku (namjernu!) suca Pejina. Jer, po svakom pravilniku, hrvatskom, europskom, svjetskom, Soudanijeva divljačka reakcija zaslužuje crveni karton. Zabraniti djeci da je gledaju da ne bi imali traume u životu... Soudani je jednostavno kažnjen zbog nesportskog ponašanja

Zorislava Srebrića, osobnog savjetnika predsjednika HNS-a Davora Šukera, čovjeka kojega znam dok je bio trener Jugokeramike, jednog od najzaslužnijih za noviju hrvatsku loptačku povijest (uvijek u prvim borbenim redovima), nisam htio pitati za mišljenje o najnovijem »cirkusu Soudani«. Previše cijenim Zorka, poštujem godine, znanje i iskustvo, da bih ga natjerao da mi podvali priču o Crvenkapici. Previše je mudar da bi se nekome zamjerio... Umjesto »dubinske analize« stanja u našem nogometu vezano uz najnoviji slučaj kažnjavanja Soudanija nakon TV dokaza, podvalio sam mu rečenicu jednog američkog književnika (Vonneguta): »Mi smo na zemlji da se zajebavamo. Ne dajte da vam itko tvrdi drukčije!«. »Čestitam, čestitam...« zahvalio je Srebrić, koji će i danas držati u rukama Novi list.

Tako se »zajebavao« i Goran Kvalić iz NK Plomin i posvađao hrvatski nogometni svijet. Toliko da je ljutiti bivši trener Dinama, Zoran Mamić iz Ujedinjenih Arapskih Emirata poslao upute sucima koji budu sudili Riječanima (?) do kraja prvenstva. Neka pripaze na Vešovića i Ristovskog koji na svakoj utakmici spominju majku jadnom sucu, a od sada će Saši Pavličiću – Bekiću stizati brdo prijava od njegovih prijatelja iz »seoskih klubova«. Panika je u Maksimiru ako se uzbudio i Zoran Mamić. On dobro zna koliko su bitni suci kod osvajanja naslova prvaka. Dok je povjerenik za suce, Ante Kulušić, uvjeren da je disciplinski sudac napravio neodrživi presedan. Preuzeo je Pavličić, po Kulušićevom mišljenju, ulogu suca na zelenom travnjaku... Protivno naputcima UEFA-e, a Kulušić je Pavličića počastio sa »ne poznaje pravila nogometne igre bolje od mog pokojnog ćaće Ante...«.

Goran Kvalić gurnuo je hrvatski nogomet u džunglu. Iz zajebancije! Kriv je navodno HNS koji nije dobro prepisao Disciplinski pravilnik UEFA-e... Koji ne dopušta da disciplinska tijela preispituju odluke sudaca na terenu, osim u iznimnim slučajevima, odnosno kod očitih pogrešaka. Nazdravlje! Saša Pavličić – Bekić kaznio je divljaštvo, napravio je samo ono najmoralnije, ispravio grešku (namjernu!) suca Pejina. Jer, po svakom pravilniku, hrvatskom, europskom, svjetskom, Soudanijeva divljačka reakcija zaslužuje crveni karton. Zabraniti djeci da je gledaju da ne bi imali traume u životu... Soudani je jednostavno kažnjen zbog nesportskog ponašanja.

Sportske su novine Biblija za sportaše. Trebale bi biti. U interesu sporta, koji je nešto lijepo. Radost i veselje. Rijeka je balvan u oku institucijama hrvatskoga nogometa, možda manje njima, a više pojedinim slugama sucima, osim, naravno Dinama gdje je stanje uzbune. Jedne se novine užasavaju pred činjenicom da bi Rijeka mogla biti prvak.

Druge, također zagrebačke, ali nikako »Dinamov bilten«, tvrde »kada je zapelo uskočio je HNS i njegovi suci koji na skandalozan i sramotan način zapravo još iznad površine drže modre. U protivnom već bi se na Rujevici vidjeli obrisi nove tribine povećana kapaciteta.«.

Poentira autor: »Poznajem puno Dinamovih navijača, koji se sramote i crvene, koji ne odlaze na maksimirski stadion već godinama, koji ne žele da im klub bude kao Crvena zvezda u Jugoslaviji...«.

Vjerojatno nije i za to kriva – Rijeka. Riječani su krivi isključivo zbog toga što su četiri boda ispred Dinama, što igraju najbolji nogomet u Hrvatskoj i što će na kraju biti ispred Dinama.

Soudani? Folklor, reko bi Matjaž Kek, trener Rijeke. Opasno je samo ako je to početak cirkusa koji će trajati do kraja prvenstva. Pejin je platio račun, neće suditi četiri kola. Šteta što je propustio prigodu prijaviti Soudanija i priznati grešku, ovako će zauvijek ostati »maksimirski sluga«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka