Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1n
Sutra: 11° 11° 1n
24. veljače 2020.
Rijeka optimizma...

PAVIČIĆ&HALILOVIĆ: Ovaj kadar je dovoljan za vrh, vjerujemo da ćemo izboriti Ligu prvaka

TIbor Halilović i Domagoj Pavičić/R. BRMALJ
TIbor Halilović i Domagoj Pavičić/R. BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2020. u 8:48 2020-01-23T08:48:56+01:00

Svi zajedno smo prošli pripreme i sve ideje mogu se dobro usvojiti. Bit ćemo dobri napadački, a po profilu igrača to nam stvarno odgovara. Ali bitna je igra u oba smjera, a mi imamo dosta širok kadar na svim pozicijama. Možemo odgovoriti na sve zahtjeve ovisno o utakmicama - kaže Tibor Halilović

UMAG  Nogometaši Rijeke na zapadu Istre privode kraju umaški dio priprema. Nakon najtežeg tjedna na redu je faza »finog brušenja« ili »glazure«, kako se sportskim žargonom voli reći na sve dosad učinjeno. Treba uigrati linije i poboljšati automatizme u igri jer konkurencija puše za vrat. U srcu momčadi, veznoj liniji, ona je najveća, a aduti za mjesta zadnjih veznih svakako su već iskusni Domagoj Pavičić i Tibor Halilović. Ovo bi moglo biti njihovo proljeće, a svi se nadaju i zapaženo Rijekino.

- Zasad je sve jako dobro, a bilo je naporno kao i uvijek. Smanjujemo intenzitet. Najvažnije je što se nitko nije ozlijedio i mislim da ćemo svi spremni dočekati početak prvenstva - kaže Pavičić, dok Halilović dodaje: - Pripreme moraju biti zahtjevne jer onda je uvijek lakše u sezoni. Jedva čekamo početak, ali i pokazati ono što smo radili s novim trenerom. Vjerujem da ćemo biti dobri.

Kakvu Rijeku navijači mogu očekivati na proljeće?

Domagoj: - Bit ću kratak - napadačku. Imamo takvog trenera, a i jako puno igrača napadački orijentiranih. I to jako dobrih. Normalno, kad dođe neka teža utakmica imamo rješenja i za dobru igru u defenzivi.

Tibor: - Svi zajedno smo prošli pripreme i sve ideje mogu se dobro usvojiti. Bit ćemo dobri napadački, a po profilu igrača to nam stvarno odgovara. Ali bitna je igra u oba smjera, a mi imamo dosta širok kadar na svim pozicijama. Možemo odgovoriti na sve zahtjeve ovisno o utakmicama.

Bojite li se da ste puno više izgubili nego dobili, posebice odlaskom Župarića, Kvržića i Punčeca?

Domagoj: - Župarić i Kvržić su bili jedni od glavnih igrača i sigurno bi se na početku to možda i moglo osjetiti. Ali imamo kvalitetu da to pokrijemo, ali idemo s onom »koga nema bez njega se mora«. To je tako. Ovaj kadar je dovoljan za borbu za vrh i vjerujem da ćemo izboriti Ligu prvaka.

Tibor: - Morali smo biti spremni i na opcije da će biti odlazaka. I još uvijek ih može biti. S trenutnim kadrom možemo se dobro ukomponirati. Važno je da to prođe što bezbolnije.

Kad biste morali birati: drugo mjesto u prvenstvu ili Rabuzinovo sunce?

Domagoj: - Kup smo osvojili prošle godine, a sad drugo mjesto vodi u Ligu prvaka. Zato bih ja volio drugo mjesto.

Tibor: - Ja bih opet više volio Kup. Trofej je trofej. I donosi posebnu draž.

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 
Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
 Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma
Miran i uredan dom bez gamadi više nije nemoguća misija!

Napredna tehnologija za sigurno i trajno rastjerivanje neželjenih životinja iz doma